Barnevern – En 16 åring vil desperat hjem til sin biologiske familie

politi-vold. gutten er 16 år og vil ikke tilbake til belastende fosterheim med mye psykisk og fysisk vold.

Politi-vold. Gutten er 16 år og vil ikke tilbake til belastende fosterhjem med mye psykisk og fysisk Oppdatering av svold.

Oppdatering av denne saken pr 21/6-2013

Gutten fikk komme hjem til biologiske foreldre forrige torsdag er det opplyst…  Dette er ubekreftet men vil sjekke dette ut mer :-)
Det er så godt å se at saker løser seg til det beste, synd at det skulle ta så lang tid og gå så langt.

Denne hendelsen ble beskrevet for meg i dag: av Marius Reikerås. 

Vennligst støtt vårt arbeide med å spre denne linken
«På Veien For Folket» trenger borgernes hjelp. MEGET VIKTIG!!!!!!!!

En 16 åring vil desperat hjem til sin biologiske familie og drar fra fosterfamilien sin på Sørlandet og til sitt biologiske hjem i Midt-Norge. Han kom hjem lørdag, og i dag stod to politimenn og tre fra barnevernet på døra. Gutten nektet hardnakket for å dra tilbake til sin fosterfamilie på Sørlandet og løp i sokkelesten på et sted hvor snøen fortsatt ligger. Politiet tok ham igjen etter ca 150 meter, og la ham i bakken med hendende bakpå: Han ble påført håndjern og satt i politibilen. Gutten ropte ”pappa, pappa”.
Hans far ble påført pepperspray da han prøvde å komme gutten sin til unnsetning.
Beskrivelsen viser hvor maktesløse vi nordmenn er mot overgrep fra den offentlige forvaltning. Vi må aldri stille oss likegyldige til menneskers følelse av avmakt. Det kan ramme oss alle.

Her er 16 åringens egen opplevelse av overgrepene som skjedde mot ham.

https://paaveienforfolket.wordpress.com/2013/04/17/barnevern-her-er-16-aringens-egen-opplevelse-av-overgrepene-som-skjedde-mot-ham/

Jeg legger ut en generell problemstilling til drøftelse.

Sett at en 16 åring mistrives i et fosterhjem og vil hjem til sin biologiske familie på en annen kant av landet. Han gjør som han tenker, og reiser hjem. Dagen etter tropper politiet på døra hans og unggutten forsøker å rømme, men blir etter kort tid tatt igjen av politiet.

Politiet bruker betydelig makt, påfører ham håndjern for så å transportere ham tilbake til det sted han ikke vil være.

Spørsmålet er: Har politiet hjemmel til å utøve makt i en slik situasjon ?
eg legger

VENNLIGST DEL VIDERE OG FØLG MED FREMOVER
Vi har nå fått flere samarbeidspartnere og en investor. Jobber nå sammen for å komme oss på veien så snart som mulig for å lage reportasjer. Har du noe på hjertet så send det på e-mail vidarpaulsrud@gmail.com

About these ads
Dette innlegget ble publisert i Barnevern og merket med , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

297 svar til Barnevern – En 16 åring vil desperat hjem til sin biologiske familie

 1. Kristian Mikalsen sier:

  Siden du var så feig å ikke publiserte mitt innlegg i går, så skal jeg skrive ett nytt.

  1. Hvorfor ble denne gutten plassert i fosterhjem i utgangspunktet?
  -Var det fordi han, eller foreldre f.eks var voldelige? (voldelig har da med pågripelsen å gjøre. Da han blir lagt i håndjern for ikke å skade seg selv, eller politiet.)
  2. Er det normalt å stikke av, både fra fosterhjem, eller politiet?
  3. Hva gjorde eksakt denne pappaen? – Å si til politiet «vær så snill ikke ta sønnen min» gir ikke grunnlag for å få pepperspray, men å gå inn fysisk mot politiet, så får man som man fortjener.
  4. Finnes det tiltak eller rettskjennelse på at gutten ikke skal oppholde seg hos sine foreldre?

  For ettersom jeg ser av eier av bloggen, på hans fb-side. Så er det mye negativitet om BV der. Og en sak har veldig ofte både 2 og 3 sider. I fleste tilfeller så er det 3. Gutten, foreldre, og sannheten!

  Utifra mange kommentarer, så virker det som om BV går inn for å gjøre livet surt for barn, og familier. Og da er mitt spørsmål. Hva tjener BV på å ta barn ut av familier? Det er ikke sånn at for hvert barn som blir tatt ut, så får de en bonus.

  Og siste spørsmål. Om det nå var faren som var voldelig i hjemmet, og gutten ble tatt ut av den grunn.
  Hva om gutten vil hjem, og foreldre vil hjem, og det funker fint 2 uker. Så ender faren opp med å gå tilbake til sitt «gamle seg» – og blir voldelig igjen.
  Hva ville dere da sagt dersom gutten endte på sykehus fordi faren ga han juling? Da ville dere klaga på at staten ikke gjorde noe!
  Så dere vil klage uansett hva som blir gjort!

  Jada, feil blir gjort! Det er menneskelig å gjøre feil! Og jeg stoler såpass på rettsvesen at dersom det var feil å ta denne gutten ut av hjemmet sitt, så ville dette kunnet vært løst på andre måter enn det som er beskrevet.
  For for min egen del, så sier det mye at gutten stikker av, stikker av fra politiet, at gutten griper etter «våpen» for å bruke dette mot politiet, og at faren ender opp med å bli sprayet.

  Da er det gode nok indikasjoner på at dette ikke er en «normal» familie. Da en normal familie ikke ville oppført seg på denne måten!

  • z'man sier:

   vi kan si det sånn. Håper det som rammet gutten og hans familie rammer deg eller en i din nærmeste familie, så forstår du kanskje hva de går gjennom.
   BV er IKKE det det en gang var!!!, selv om intensjon bak BV er det aller beste så fungerer det ikke slik lenger.

   Det skal faktisk ikke mye til lenger før BV ødelegger en hel familie. Det holder i mange tilfeller at en ansatt du ikke liker i barnehage eller skolen eller nabo for den saksskyld sender en falsk bekymringsmelding. BV rammer til stadighet de svakstilte i samfunnet.

   INGEN er bedre til å oppdra barn enn dennes egne foreldre. Tror du barna har det bedre i fosterhjem??? Ingen hører på barna når de en gang har kommet i fosterhjem, de kan bli slått, voldtatt, mishandlet fysisk og psykisk. INGEN hører på dem da. Selv BV påstår da at ungen vil hjem til foreldrene og finner derfor på ting.

   BV er veldig flinke til å fabrikere ting også, flere advokater har i det siste stått frem hvor de forteller hvordan BV har prøvd å få dem til å skrive falske dokumenter osv.

   Dagens BV er KORRUPT, RASISKTISK og DRIVER MED SALG OG KJØP AV BARN.

   • Kristian Mikalsen sier:

    Så du kjenner svarene på de spørsmålene jeg stilte?

    Ingen kan oppdra barna bedre enn sine foreldre?
    Vel, i de aller fleste tilfeller har du helt rett i det, men i altfor mange tilfeller så har barnet det langt bedre i en annen familie.

    Om foreldrene er voldelige, eller drikker mye, eller driver med andre ulovlige ting. Mener du da at det er en familie egnet for barn?

    Alt det du sier om fosterhjem, skjer like ofte, og langt oftere i de hjemmene du vil at barnet skal være i! Det er trossalt en grunn til at BV ble koblet inn!

    Korrupt?
    Hva legger du i det?
    Vet du hva korrupsjon er for noe?

    Rasistisk?
    Hva legger du i det?

    Kjøp og salg?
    Du vet at BV ikke får penger for å plassere barn i fosterhjem?

    Hvor er disse advokatene, og hvor er dokumentene?

  • Paul sier:

   Herregud…du må jo jobbe i barnevernet!!!!!!!!!!!….eller i politiet….og kan jo umulig ha barn selv….!!!

   • Paul sier:

    Herregud…du må jo jobbe i barnevernet!!!!!!!!!!!….eller i politiet….og kan jo umulig ha barn selv….!!! Jeg ser det z’man skriver og jeg er HELT enig med han i dette….og om jeg ikke husker helt feil…så var det 2 STORE instanser som fikk STRYK KARAKTER her i Norge…OG DEN ENE VAR BARNEVERNET…!!!! (den andre var NAV) Så når jeg leser ditt utsagn blir jeg ganske kvalm av å lese det du skriver….og som z’man….så må du også endelig få oppleve denne maktløsheten som denne faren må ha kjent….jeg ville også gått rett i strupen på politiet, kost hva det koste ville….og dette pga flere ting…bl.a. agape kjærligheten…den vi har for våre barn…som overgår alt…og hvor vi vil «beskytte» våre barn med våre egen liv…uten å mokke…og når noen slenger sønnen din i bakken og smeller på håndjern mens gutten roper «på hjelp» fra pappa’n sin…!! Ja da er vel nesten bare deg som i hele tatt hadde tenkt i de banene du her beskriver….!!! Og IGJEN…dette viser jo nok en gang hvor dårlig BV og politiet greier å takle en sak….skal de aldri lære…eller bli bedre…eller i allefall prøve en annen fremgangsmåte…??? DETTE ER OG BLIR HELT SYKT..!!!!

   • Kristian Mikalsen sier:

    Får svare her på det lengre innlegget du skrev.

    Om min sønn, hadde stukket fra politiet, og deretter prøvd å få tak i noe som han kunne bruke som våpen mot politiet, så hadde jeg.. Nei, vent! Det hadde aldri kommet så langt med min sønn!

    Men for å starte på toppen.
    Nei, jeg jobber hverken i politiet eller barnevernet!

    Jeg er fullt klar over at BV gjør feil, likt som alt annet som er styrt av mennesker. Og synd er det!
    Men det at det gjøres feil, betyr ikke at alle avgjørelser er feil. Eller?

    Du blir kvalm av å lese det jeg skriver?
    Så uten å vite svar på de 4 spørsmål, så har du allerede gjort deg opp en mening om at gutten ville hatt det best hos sine foreldre?
    Igjen, dette uten å vite hele historien?

    La meg tippe du er rundt denne guttens alder, og at du selv er i systemet hos BV?

   • Line Fiske sier:

    Finnes en del sånne som denne personen , men ignorer vedkommende. Det er vel bevist at barn i fosterhjem , og som får ødlagt nettverket sitt og familietilhørigheten blir skadet. Tiltak i hjemmet skal forsøkes først , men her syndens det en masse. Jeg er em gammelnbarnevernskonsulent selv , og har sett mange unødvendige omplasseringer. Og det er folk som aldri burde jobbet innen etaten. Så nå håper jeg journalist Catharina Morken får tid til å se på denne saken , for hun har jo satt Orkdal på hodet , og mange hoder ruller der i dalførets barnevern.

  • jenma sier:

   omg!!!!

  • Tove Bjelland sier:

   Bare en kommentar: Jeg tror ikke barnevernet «går inn » for å «ta» barn fra familier. MEN, jeg tror i enkelte situasjoner det handler om at barnevernet ikke har de midler eller kapasitet til å følge opp ressurs svake familier.

   • Endelig noen med en fornuftig kommentar! :)

   • Jo, enkelte barnevern er helt rabiate når det gjelder å lage kvalm og problem, for noen enkelte familier !
    Hilsen barnevernsutdannet uførepensjonist !

   • Kristian Mikalsen sier:

    Sissel:

    Kan du da bekrefte at det finnes ungdommer, som sier absolutt hva som helst, for å få sympati, og lyver så det renner av dem om de tror at det kan hjelpe dem?

    Finnes slike?

   • Hans O heggen sier:

    Visst POKKER gjør de det… Det har jeg sett med egne øyner… en gutt på 12 som klatrer så høyt opp i et tre ingen for han ned.. Snakk om og traumatisere barn. Og ta de bort fra en vel-fungerende familie etterpå.. NAV er sykt, Barnevernet er sykt.. Mer som de 2 instansene er der for og lage livet surt for folk. Og HVERTFALL ikke for og hjelpe folk.. Galskap..

    Og ikke tull, så på hele greia.. Skulle VIRKLIG ønske jeg hadde mobil med kamera der og da.. Nav og Barnevernet er en skam for Norge..

  • Z'man sier:

   i 99,9% av tilfellene ER foreldrene de beste til å oppdra sine barn. selv de som drikker er bedre enn fosterforeldre. INGEN er mer glad i sine barn enn dennes egne foreldre. Når det gjelder de resterende 0,1%, ville jeg kalt syke med behov for avlasting.

   Ja, jeg tror nok jeg vet veldig godt hva det å være korrupt eller korrupsjon er. Det er derfor jeg kaller dem/dere korrupte. Alt i BV pr dags dato handler om penger. BV er blitt den «mørke» adopsjonsbyrå.

   Tar ungene til utenlandske familier som ikke kan gjøre motstand. Dette være pga språk, økonomi eller sykdom. Annen oppdragelse enn den «NORSKE» er ikke godt nok. Dette må vel kalles rasistisk!!!. I tillegg driver de med tvangskonvertering ved å plassere unger med fremmed religion hos kristne. Generelt er det de svakstilte som blir frarøvet barn.

   Det jeg ber til Gud om er at alle dere i BV mister ungene deres på samme måte, helst i utlandet, så dere kan oppleve samme smerte.

   vel du kan jo lese om legen her i første om gang så kommer vi til advokaten senere..:

   http://www.bt.no/nyheter/lokalt/–Forsokt-brukt-til-a-fjerne-barn-fra-mor-2843402.html#.UW8qj8qPeHN

   • Kristian Mikalsen sier:

    99.9 %?
    Det at du påstår noe slikt, vitner om hvor lite innsikt du egentlig har i hva som foregår!

    Syke med behov for avlastning?
    Så du mener at en far som slår barnet sitt, bare trenger litt avlastning så vil alt ordne seg?
    Du mener at ett barn som driver psykisk terror mot sine foreldre, gjør kriminelle ting og alt annet enn det foreldrene sier, kun trenger litt avlastning så vil alt gå bra?

    Det spiller ingen rolle hvor glad man er i en person. Om barnet skader de voksne, eller de voksne skader barnet, på noen som helst måte. Så er det ikke en situasjon som noen er tjent med!

    Hvor får du det fra at BV får penger for å omplassere barn?
    Hvilke beviser har du for å påstå noe slikt?
    Du vet hva det egentlig koster å sette i gang med å flytte ett barn?

    Og nei, jeg tror ikke helt du vet hva korrupsjon er, når du anklager dem for noe slikt.
    Jeg skal være enig med deg i at det gjøres feil, ingen som nekter for det. Men å gå inn for å si at flere bekjente av meg er korrupte, er å gå langt over streken!

    Annen oppdragelse?
    Vi har lover og regler i dette landet her.
    Dersom noen av våre nye landsmenn syns det er greit at barnet spiser godteri til frokost, så er ikke det noe staten tar barnet for.
    Om noen av disse syns det er greit å slå sine barn når de gjør noe som foreldrene ikke liker, så har vi lover mot slikt!
    Og listen er lang over kulturforskjeller som fører til situasjoner som du beskriver. Og det skulle bare mangle.

    Kommer du til Norge, så har du med å innrette deg etter den røde boken som heter norske lover! Hvordan du følger boken, er opp til deg selv, men du skal i det minste følge loven! Ganske enkelt!

    Og hva så om f.eks en muslim blir plassert i en kristen familie?
    Er det sånn at en vegeteriansk gutt ikke kan bli plassert hos en familie som spiser kjøtt?

    Jeg velger å tro at de utlendinger som kommer til Norge, kommer hit for å ha det bedre. Og dermed er takknemlige for å komme hit til vår velferd! Og siden vi ikke har millioner av fosterhjem på stand-by, så vil valget være; Være hjemme hvor pappa slår deg, sendes tilbake til fattigom eller være hos en kristen fosterfamilie som var ledig.

    Hvilke hadde du da valgt?

    Ang linken din.
    Så var det første gang en slik klage var kommet. Og uansett, så vil folk klage.

    Men i dag så snakker vi konkret om denne 16-åringen. Hvor du ikke har svart på ett eneste av de 4 spørsmålene. Og de 4 spørsmålene syns jeg er «minstekrav» for å kunne gjøre seg opp en mening! Men det gjør altså ikke du, og flere andre. Dere hopper på toget og klager som bare det!

    Det blir litt som å gå inn i ett random fengsel, se på han som har lengst straff og si «Dakars, det er så synd på deg, for den stygge slemme staten, og stygge politiet har kastet deg i fengsel såå lang tid» – uten å vite omstendighetene rundt fengselsstraffen til denne fangen!

   • GRS sier:

    Måten du ber om religøs fordervelse og vold overnfor for alle som er uenige med deg ekskluderer deg helt.

   • Sanne Simonsen sier:

    Til Kristian Mikalsen, har du noen gang tenkt over det som har med selvsoning å gjøre? Klaaart noen fanger ikke kan være noe annet enn det fanger flest er, men jeg er hundre prosent sikker på at enkelte soner fordi de vet hvor uendelig galt det ville gått hvis akkurat de mistet kontrollen. Og da handler det om å ha tilsyn i trygge rammer. Og bygge opp styrke til å eks kunne håndtere en situasjon.. selv om det eksempelvis er meget vanskelig å gjøre det riktig i ett land hvor mye det meste av åpne muligheter til å omgås folk på rett og slett er i tilknytning til fyll og skyld opplegget. Vel poenget er at enkelte har rett til å bestemme en del av opplegget, og sånn er det. Men det kaaan jo være likegjerne en innsatt som er vokter….uten mulighet til å forandre noen instruks. Ellers er jeg enig i at situasjonen til gutten vanskelig kann dømmes utifra de få opplysningene. Likevel ønskes det normal oppførsel om mulig. Det er ikke normalt å legge folk i haandgjern. Alderen tilsier oppfordring om egenmestring, hva enn den må bestå av.

   • Enilleh sier:

    Dersom dette er sant, bryter barnevernet loven. Det finnes paragrafer som tilsier at det skal tas hensyn til barnets etniske, religiøse, kulturelle og språklige bakgrunn.

    Derfor spør jeg deg, har du personlig erfaring med dette, eller er det via jungeltelegrafen?

  • Dette kan du ikke forstå før du er i samme båt som gutten og hans familie ! Jeg er utdannet barnevernspedagog,men kan ikke jobbe på grunn av uførhet !

  • Kitty sier:

   Ettersom jeg skjønner utifra det du skriver kjære deg, vet du altfor lite om hvordan BV fungerer. Hvordan BV faktisk fungerer kan bare barnevernsbarn selv svare på.

   Husk at NÅR BV gjør feil, får det alvorlige konsekvenser for barnet de utgjør feilen imot.

   • Kristian Mikalsen sier:

    Jeg kjenner et titalls personer, som har vært i fosterhjem osv. Som alle kan skrive under på at BV og instanser har gjort at de kunne leve ett tilnærmet normalt liv. Hadde det ikke vært for BV i disse tilfellene, så ville ikke halvparten av disse (minst) kunne komme med en slik påstand!

    Det at barnevernsbarn skal være fasiten på hvordan BV fungerer, blir som å si at insatte skal fortelle hvordan rettssystemet fungerer. Du vil da i de fleste tilfeller kun få høre om negative ting om fengsel! Selv om det i 99% av tilfellene er selvforskyldt.

    BV blir ikke koblet inn dersom du har en nabo som er sur på deg. At det kommer inn en bekymringsmelding, gjør det ikke automatisk til at barnet blir tatt ut av det hjemmet.

   • Det er jo relativt tragisk dersom bare barnevernet kan svare på hvordan de fungerer. Foruroligende!!!

  • Torkel Halvorsen sier:

   Har du tilgang på noe som ingen andre har, her var det mye tynn synsing fra deg, litt om hjemmet pågripelsen faren og spraying, også antyder du hele veien at faren er voldelig hvor har du dette ifra,.
   Grunn til at gutten stakk av var vel for å være i sammen med faren sin og han stakk ikke av med en gang politiet kom med etter hvert du bruker ord som indikasjoner og hva du tror «pappaen» sa til politiet, for meg så høres du ut som en allvitende noksagter som syns og tror og antar for mye dritt.

   Spørsmål:

   1.Hvor tar du det ifra at faren er voldelig sitt «gamle jeg» som du beskriver det?

   Ps. våpenet du slenger på tilslutt var vel en bambusstav som satt fast, derfor så hadde han ingen våpen som han griper etter.

   • Kristian Mikalsen sier:

    Torkel:

    Hva med at du legger ut ordentlig informasjon da? Og ikke bare vinkler saken fra den ene siden.
    Om du er en oppegående mann, så vet du at det er flere sider av en sak.
    Men som jeg ser på din fb-profil, så er du til de grader «anti-bv» – og har dermed ingen intensjoner om å informere om andre sider enn den du føler for selv.

    Du skriver «var vel» – Så synsing gjør du selv!

    Om du ikke skal ha meg eller andre til å synse hva faren faktisk gjorde, så syns jeg da du kan skrive hva faren faktisk gjorde like før han ble sprayet med pepperspray! For det å snakke til politiet, eller det å gjøre ingenting, fører ikke til pepperspray.

    Jeg stilte spørsmål jeg, men får jo ingen svar.

    Vel, at han i det hele tatt griper etter ett våpen, han prøver å få tak i det. Spiller liten rolle. Han oppfattes som en trussel, og han «gir seg ikke» er vel essensen her. Han motsetter seg politiet, og forventer hva? Å bli tatt i med silkehansker?
    Får være grenser her!

  • Jeg vet ikke noe om bakgrunnen til at gutten er i fosterhjem, men jeg synes at din resonering til vold er meningsløs. Gutten er seksten år gammel, så er han voksen nok til å ta en del avgjørelser selv. Han kunne da f.eks. heller ha mulighet til å flytte for seg selv, hvis det handler om vold. MEN det er det ingen indikasjoner på! Dessuten gir det å bo i fosterhjem heller ingen garanti på en trygg eller stabil hverdag. Forskning viser derimot at det gir flere psykologiske plager enn det motsatte. At du tror så naivt på staten, viser bare at du er «en enkel sjel». Barnevernet gjør feil hver dag, noe du hadde visst dersom du åpnet en avis i ny og ne. Dessverre er blitt en vanlig praksis innen barnevernet å sende barn og ungdom vekk fra sine foreldre uten å vurdere alternative fremgangsmåter (f.eks. familieterapi, BUP, avlastningshjelp, etc. Dette takket være utbrente, upersonlige, maskinelle og sta ansatte. Ut i fra guttens innlegg virker det ikke som om han er «unormal» på noen måte. Du stiller spørsmål ved familiens normalitet, noe jeg synes sier mer om deg enn noen andre. ALLE familier har noe å stri med. Hva som er «normalt» kommer an på miljø, kultur, religion, tidsregning, geografi, tradisjoner, pluss, pluss, pluss.. Og når det kommer til farens reaksjon vil jeg påstå at dersom han ikke har gått inn fysisk mot politiet ville han vært hjerteløs. Noe du tydeligvis er…

   • Kristian Mikalsen sier:

    Jenny:

    Nei, hva som er «normalt» er det faktum at man følger de norske lovene.
    Følger man disse, så kan det variere i oppdragelse fra familie til familie.

    Men en familie som kommer fra ett annet land, skal ikke få lov å slå sine barn, kun fordi det er tradisjoner eller kultur. Ikke i Norge!

    Tidsregning? Seriøst?
    Av og til lurer jeg på om tungt medisinerte personer sitter å diskuterer med meg her!

    Jeg en enkel sjel?
    Det får være opp til deg å mene det, vi lever i ett fritt land, så du har lov å ha dine egne meninger. Dog ærekrenkelser er ikke lov.

    Hvilke forskning er det du viser til?
    At barn i institusjoner og bv-systemet ikke har psykologiske problemer i utgangspunktet er vel noe du tror på da?

    Ja, jeg stiller spørsmål både ved guttens oppførsel og ved familiens.
    Det er så absolutt ikke normalt først og fremst å ha en gutt som er i fosterhjem. Det var første ledetråd.
    Neste er at det så absolutt ikke er normalt å stikke av fra politiet. Det er heller ikke normalt å ty til våpen mot politiet.
    Og sist men ikke minst, det er absolutt ikke normalt at en far gjør sånn at han blir sprayet med pepperspray.

    Om noe av dette er «normalt» i din verden, så er du faktisk nødt å ta en liten realitetssjekk! Det er ikke normalt!

  • karenemine sier:

   Jeg regner med du ikke kjenner noe bedre til saken her enn noen andre? Så hva gjør din mening/oppfatning riktig- mens andres oppfatning feil?
   Og en sak har som regel 4 (!) sider kjære deg. Barnets, foreldrenes, MYNDIGHETENES, og sannheten. Myndighetene er ikke nødvendigvis de som forteller sannheten.

   Du sier også at ikke det ville gått så langt med din sønn. Dette er noe du ikke har noen garanti for i det hele tatt. Du har ingen garanti for at ikke sønnen din ville vokst opp til å bli en morder, tyv, hva som helst, fordi DU kan ikke se fremtiden. Nå vet ikke jeg hvor gammel du er, eller om du har en voksen sønn allerede, men garanti for at ting ikke ville gått sånn og slik, er det ingen som har.

   Jeg kjenner flere som har vært innen BV, og mange er super fornøyd med behandlingen de har fått, og er takknemlige den dag i dag- i godt voksen alder. Jeg kjenner også de som har fått en utrolig dårlig behandling, og sliter med det fortsatt.

   Det går også an å legge noen i håndjern uten å dytte armene langt opp på ryggen, særlig ETTER håndjernene er satt på. Hvor var maktbruken nødvendig etter gutten på 16 år var lagt i håndjern? Hadde det vært barnet mitt som hadde blitt utøvet unødvendig makt over, hadde jeg også prøvd å gjøre noe, pepperspray eller ei.

   Du har heller ikke noe bevis på at foreldrene er voldelige her. Og det sier mye at gutten stikker av? Han følte seg truet, han hadde det ikke bra i fosterhjem og ville være med familien sin. DU har ikke noe mer innsikt i denne saken enn noen andre her, så du kan jo mene og synse hva du vil. For øvrig så er det ikke første gang politiet bruker unødvendig makt. Og fordi om du kjenner titalls personer som har vært under BV eller hva det måtte være, så holder det at EN person har en dårlig opplevelse, dårlig behandling etc. Godt for de titalls personene DU kjenner, fælt for den personen som ikke får den gode behandlingen…

   • Kristian Mikalsen sier:

    Karenmine:

    Jo, jeg kan garantere deg at dersom politiet står på døren, og skal hente «min sønn» (nei, jeg har ingen sønn enda) – Så ville ikke jeg gått mellom han og politiet.
    Det av den enkle grunn at jeg er ikke voldelig, og kan tenke såpass rasjonelt at jeg vet det ikke ville gitt noe løsning på det som oppstod!
    Det kan jeg GARANTERE!

    Uavhengig av om det er 3 eller 4 sider av saken, så var ikke det poenget. Poenget er at vi her har fått servert 1 side. Og mangler alle de andre sidene. Men fremdeles så skal folk gjøre seg opp en mening!

    Hvem sier at hendene ble dyttet opp langt på ryggen etter håndjerna var på?
    Du tar det for god fisk at dette er fakta, basert på hva?
    Hvor maktbruken var nødvendig?
    Vel, først og fremst så hadde gutten unngått håndjern i det hele tatt hadde han blitt med politiet!
    Deretter kommer mitt spørsmål inn, «har gutten en historie for å være voldelig» – for om svaret der er ja. Så blir han lagt i håndjern for sin egen, og for politiets egen sikkerhet. Det er ganske logisk.
    Attpåtil så uttaler gutten selv at han prøvde å ta tak i en pisk som han skulle bruke mot politiet, dette vitner om at han gjorde motstand.
    Forventer du da at politiet skal løpe etter gutten til han blir så sliten at han kommer tilbake av seg selv? Forventer du at politiet skal bare dra igjen, uten gutten? Forventer du at politiet skal åpne døren på politibilen og legge en brødbit inni og vente til gutten setter seg inn selv?

    For å gjøre det enkelt, når politiet sier du skal bli med dem. Så gjør du det, om du vil stille spørsmål ved det, så kan du gjøre det, men du blir likevel med dem. Gjør du motstand, så blir du lagt i håndjern (og det er samme om det er denne saken, eller om det er noen som helst andre omstendigheter. Sniker du på trikken, og politiet kommer for å hente deg, gjør du motstand da, så blir du lagt i bakken, med håndjern på) Om du bare gjør som politiet sier, så skjer dette smertefritt!

    Såpass mye har jeg hatt kontakt med politiet i min jobb, at det hjelper ikke å si noe som helst annet!

    Hadde det vært barnet ditt, og du var klar over at politiet skulle ta han med seg, og du fremdeles prøvde å gå mellom han og politiet, så ville jeg sagt det var deg det var noe galt med. Og at det var en sammenheng med barnets oppførsel! Ingen oppegående foreldre, gjør slikt!

    Og nei, jeg har kun stilt spørsmål jeg. Jeg har ikke påstått at det var foreldre som var voldelige. Jeg har kun påpekt at det er alt for lite informasjon til å kunne gjøre seg opp en mening her. Det står ikke engang hva faren gjorde.
    Han kan ha slått politiet, eller han kan ha dyttet dem bort. Uansett like ille, og noe man bare ikke gjør, rett å slett!

    Ja, det sier mye at gutten stikker av, både fra fosterhjem, og fra politiet. Det sier meg at han ikke respekterer autoriteter.

    Og fremdeles så anser jeg ikke dette som unødvendig bruk av makt.
    Hva om denne gutten hadde tatt med seg en kniv mens han løp fra politiet. Skulle de da risikert å bli knivstukket?
    Hadde denne gutten samarbeidet, så ville han aldri blitt satt håndjern på. Det er faktisk ikke værre enn det altså, man er nødt å ta ansvar for egne handlinger og ikke alltids skylde på alle andre.

  • Janet sier:

   1. Det får du spør gutten om selv. Grunnen kan vel ingen andre enn hans familie og BV vite. Og det med at politiet legger ned en person i bakken har INGENTING med om personen er voldelig eller ikke. Politiet har den makten de har, og de nøler ikke med å bruke den. Jeg har vært der selv, og sett hendelser som viser missbruk av politimakt. Irrelevant å bruke håndjern som en påpekelse på at han er voldelig.
   2. Det er normalt å stikke av fra BV, fosterhjem og institusjoner OM man ikke trives. Ville du ha vært i et hjem, eller et sted, hvor du ikke trivdes i det hele tatt? Eller ville du selv ha flyktet, gjort det du kunne for å få en annen plass å bo?
   3. Det faren kan ha prøvd på er å gå bort til bilen å lukke opp døra for å ta ut sønnen igjen, han kan ha løpt mot politiet og de kan ha sett på det som en trussel. Igjen; Politiet har sin makt, de bruker den nøyaktig når de måtte ønske – og det er ikke alltid fortjent heller! Så, slutt å tro at det er vi som er under politiet hele tiden som er problemet. Politiet kan like gjerne være det! Jøsses.
   4. Det kan godt hende det finnes tiltak og diverse som sier at han IKKE skal være med familien sin. Men hva så? Hvis det har gått x-antall tid siden gutten måtte flytte kan ting ha endret seg. Det er vel bedre å prøve å være med SIN familie, gi det en sjanse, en å bare gi opp helt? Hadde du likt å måtte dra fra familien din, aldri få muligheten til å se de igjen – i vertfall ikke på flere år?…

   Sett deg litt selv i en posisjon som dette, still spørsmålene til deg selv. Kanskje du finner et mer logisk svar enn å stille teite spørsmål? Kan også forstå at det kanskje ikke er lett å sette seg i en posisjon man aldri har vært borti selv, eller noe lignende.

   • Kristian Mikalsen sier:

    Janet:

    1. Jovisspokker spiller det en rolle om gutten hadde en historie for å være voldelig.
    Om du vet at nabohunden din har bitt 7 andre jenter det siste året, fordi de gikk bort til han for å klappe han, vil du da gå bort til han for å klappe han? For å håpe på at du får ett annet resultat?
    Det er allerede nevnt at gutten grep etter en form for pisk(?) for å bruke mot politiet, og såvidt jeg vet så kan ikke politiet lukte om denne gutten kunne hatt f.eks en kniv gjemt på seg som han kunne bruke mot dem. Da gjør politiet det som er best for seg selv, og ja, tro det eller ei. Best for gutten (for du vet, hadde gutten hatt en kniv, og en politimann blitt knivstukket fordi de valgte å ikke legge han i håndjern, så ville skjebnen til denne gutten vært fengsel i lang tid)

    2. Jeg hadde aldri oppført meg på en måte som gjorde at jeg måtte på en institusjon, eller fosterhjem. Og la oss være litt oppriktige her. Syns du at en gutt som lager problem hos sin biologiske familie, som gjør at familien ikke kan ha han. Skal få lov å velge hvor han selv vil bo? Han får tildelt ett fosterhjem (som forøvrig er langt bedre enn en institusjon) Og han lager tull der, fordi han ikke får viljen sin. Du mener da at han bare skal få lov å bytte fosterhjem?

    Tror du forøvrig at det å stikke av løser noen problemer? Er du såpass lite løsningsorientert at du tror det er løsningen?

    3. Om faren har åpnet politidøren, så har han trosset politiet. Om han løper mot politiet, og blir ansett som en trussel, så ber han om pepperspray.
    Er på tide å ta ansvar for sine egne handlinger her!
    Slutt å skylde på «systemet» og alt annet.
    Om det nå var slik at han løp mot politiet, hvordan kan politiet vite at han ikke vil løpe på dem og skade dem?
    Du vet, hadde du løpt mot meg, og jeg oppfattet det som en trussel, så hadde jeg sprayet deg jeg også!! Jeg hadde ikke nølt ett halvsekund på å spraye deg om jeg følte du gjorde noe mer enn å ville løpe forbi meg. Så dette gjelder ikke bare politiet, det kalles nødvergeretten! Så det kalles absolutt ikke å misbruke sin makt, det handler om å passe på seg selv.

    Og ingen oppegående personer løper truende mot politiet, og tror at noe godt vil komme ut av det, ingen.

    4. Jeg skjønner utifra det du skriver, at du heller ikke har noe respekt for autoriteter. Dumt er jo det.
    Og igjen så er vil tilbake til det med å finne løsninger, løsninger som er til alle sitt beste, og som ikke fører til problemer.
    Om det nå var slik at det var lang tid siden gutten ble tatt bort fra sin familie, vel, da finnes det rettslige veier man kan gå for å undersøke muligheten om å få dra hjem igjen.

    Aldri se dem igjen?
    Med mindre det foreligger ett varig besøksforbud, så vil ikke dette være ett tema. Og om det ikke er noe slikt som foreligger, så kunne gutten flyttet hjem når han var 18, da er han myndig og kan bestemme helt selv hvor han vil bo.

    Men igjen så diskuterer vi en sak som handler om «om og men» hvor vi ikke vet mer enn ett par linjer, fra den ene siden av saken.

    Jeg stiller teite spørsmål?
    Hvem pokker er du til å kalle mine spørsmål for teite?
    Og hva vet du om meg egentlig til å si at jeg ikke kan sette meg inn i en slik situasjon?
    Se på dine egne utsagn før du kaller noen andre sine spørsmål og utsagn for teite!
    Selvinnsikt… Det er altså ikke en bil!

  • KH sier:

   Føler nesten at jeg må svare litt her.

   For det første så tror jeg vi kan utvide «sannhetsbegrepet ditt». Ut i fra din defninsjon så har nok saken minst 4 sider, Guttens, Farens, Barnevernets, og Sannheten (og kanskje politiets også).
   Du fremstiller det nærmeste som om Barnevernet eier sannheten og det gjør de jo ikke.

   Og til dine spørsmål:
   1 . Når gutten selv rømmer fra fosterfamilie og på egen hånd (?) tar seg fra sørlandet til Midt-norge så mener tydeligvis gutten SELV at han har det bedre hos familien enn fosterfamilien. Det bør tillegges betydelig vekt i en slik situasjon.

   2. Ja – det er normalt. Dersom du mener at du urettmessig blir plassert i en fosterfamilie du ikke vil være eller du f.eks. mener deg uriktig «dømt» (dersom det f.eks, hadde vært en straffesak) så ER det normalt å forsøke å rømme fra en ubehagelig situasjon. Spessielt om du er 16 år og ikke alltid kan tenkte gjennom konsekvensene.

   3. Hvem vet – kanskje det var berettiget, kanskje ikke?

   4. Irrelevant. Dersom det finnes en kjennelse så er denne åpenbart fattet på feil grunnlag når guttens ønske om å komme hjem er så sterk. Da burde BV/Politiet tenke seg om prøve å snakke med gutten. Dersom gutten «bare» hadde rømt fra fosterfamilien så hadde det vært en annen sak, men han kan jo ikke ha blitt fysisk mishandlet i noen grad dersom han på eget initiativ oppsøker familien igjen?

   Og så til dine tanker om barnevernet har interesse av å gjøre livet surt for folk. Nei, i utgangspunktet tror jeg ikke det, men jeg tror BV på samme måte som politiet og andre offentlige etater blir «fanget av bordet».

   Alle etater som har en viss grad av makt og myndighet er helt avhengige av tillit for at de skal kunne rettferdiggjøre sin maktbruk. Dersom de stadig blir tatt i feil, vil tilliten synke og de får problemer med å forsvare denne maktbruken. Det er derfor du så og si aldri hører f.eks. Politiet si «unnskyld – her gjorde vi en feilvurdering». Dersom en tjenestemann begår en feilvurdering (som jo bare er menneskelig) så blir han forsvart til det ytterste av sine overordnede, i det minste utad. Dette er noe politifolk og andre blir drillet i fra første stund: «Utad står vi sammen og forsvarer våre egne, og vi gjør ikke feil». Selv om alle andre ser at det er åpenbart urimelig så kan maktetaten si at «dette er innenfor vår myndighet og dette kan vi gjøre» uten å tenke over om det faktisk er RIKTIG å gjøre.

   Dette sliter barnevernet med også. Tenk deg skandalen dersom barnevernet uriktig tar ungen fra folk og i tillegg innrømmer at de tok feil! Erstattningssøksmålene mot kommuner og fylkeskommuner ville ta helt av og etaten ville miste all tillit, og derav sin legiitet til å gjennomføre tvangstiltak.

   Jeg tror BV alltid forsøker å gjøre det rette i starten av en sak, men jeg tror også at det skal ekstremt mye til før de snur i en sak når de først har bestemt seg. Jeg tror ikke de er i stand til å si «her har vi nok tatt feil. Gutten vil ikke ha det tipp topp hjemme hos familien, men han har det værre hos fosterfamilien, så da lar vi han reise hjem og forsøker å hjelpe familien i stedet».

   Og politiet ….sorry ..men de tåler bare ikke å bli motsagt. Man lærer allerede på politiskolen hvor viktig det er å vise myndighet, «fast og bestemt». Krangler du med politiet så «tar» de deg uansett. Selv om de ikke kan straffe deg i rettslig forstand, så bruker de sin makt og alle knep i boka som de uansett ikke kan blir «tatt for» senere. Hvem tror du egentlig det er som velger å bli politi? Og tror du ikke makt korrumperer?

   • Kristian Mikalsen sier:

    KH:

    1. Hva om gutten var årsaken til at han måtte vekk fra familien? Ville ikke han da ikke uansett mene at han hadde det bedre hos sine biologiske foreldre da?

    2. Nei, det er ikke normalt å stikke fra politiet. Fra fosterhjem kansje, men ikke politiet!

    3. Derfor jeg stiller spørsmålet?

    4. Feil! Det er helt relevant! Dersom punkt 1 er korrekt, og det er gutten som var grunnen til at han måtte forlate sin familie, så spiller det en gedigen rolle. Hva om denne gutten var voldelig mot sin mor, og det var grunnen til at han måtte flytte?
    Og at moren denne gitte helgen hadde glemt/fortrengt eller trodd at gutten hadde forandret seg siden han flyttet ut? Da ville gutten i alle situasjoner selv ment at han hørte hjemme, hos sine foreldre og ikke i fosterhjem.
    Du vet, det finnes mange ulike «syndrom» (stockholm syndromet bare for å sette det på spissen, hvor offer sympatiserer med overgriper. Og ikke selv kan se at en blir utsatt for overgrep) – og selv om jeg ikke helt har peil på slike syndromer så vet jeg om flere koner som blir hos sine ektemenn som driver både fysisk og psykisk vold mot sine koner. Hvor du kan ta konen ut fra situasjonen, og hun vil tilbake til sin ektemann, selv hvor mye juling hun får, hun elsker han jo trossalt. Slik er det nok med familier også.

    Kan nok si meg enig i at det skal mye til for at de skal innrømme de tar feil, men er det ikke feil vei å gå det å stikke av fra politiet, det å sørge for at far i huset blir sprayet med pepperspray? Du sender da ikke en god søknad på å få sønnen tilbake da!

    Og det er ingen som hindrer et fosterbarn i å saksøke instanser for feil behandling. Og har man da beviser som kan støtte opp under ens mening om feilbehandling, så taper den andre parten. Det er blitt utbetalt masse penger til bv-barn og tidligere fosterbarn de seneste årene.

    Jeg tror at alle slags folk velger å bli politi. Likt som alle slags folk velger å bli politikere. (for å svare på det sier, så tror jeg ikke det kun er lystløgnere som velger å bli politikere)
    Det finnes mer enn nok politi som gjør en ærlig og rederlig jobb, likt som i alle andre yrker.

    Å generalisere hele yrker, basert på enkelthendelser, det blir rett å slett for dumt.

  • Jo Sarvig Can sier:

   Du må enten jobbe i barnevernet eller være fantastisk blåøyd. Jeg orker ikke rette på alle dine påstander, men en ting må jeg si: Hvis du hadde sett din sønn fysisk bli tvunget vekk fra deg imens han fortvilet roper…og da bare roligt hadde spurt om politiet ville være så snille å slippe han- da er det du som ikke er normal! Normale foreldre vil gjøre alt for å beskytte sine barn!

   • Kristian Mikalsen sier:

    Jo Sarvig Can:

    Er det nå slik at politiet kom for å skade sønnen?
    Om det hadde vært sånn at politiet kom for å ta med sønnen for å banke livskiten utav han. Da kunne jeg forstått det å beskytte sønnen.

    Men å gjøre en handling som fører til pepperspray, det vet enhver NORMAL person, at er nyttesløst!
    Tilogmed du vet at dette ikke fungerer.

    Om din sønn begår en kriminell handling, og politiet kommer på døren for å hente han inn til avhør. Er det da slik at du går fysisk til verks mot politiet? Siden du da vil beskytte sønnen din?

    Om du svarer ja der, så er det alt annet enn unormalt!

  • Jens Stoltenberg sier:

   idiot.. har du tenkt over ka du har skrevve? du vrir jo bare på alt som står der… om en gutt vil tilbake til sin far så e d ikke rett uansett at de ska vær adskilt, veit om fleir som e på fosterhjem å ikke trives og de blir stadig flytta på utn at de vil d. det e folk som dæ som gjør verden til den dritt plassn den e

   • Kristian Mikalsen sier:

    Jens:

    Ja, skyld på alle andre :)

    Igjen så spørr jeg, hva er grunne til at gutten endte i fosterhjem i utgangspunktet? Eller spiller det ingen rolle det?
    Om han var voldelig mot moren, så spiller ikke det noen rolle, han vil jo hjem?

    Nei, jeg kan tenke meg at de fleste ikke trives i fosterhjem. Men det er nå i de fleste tilfeller en god grunn til at de havnet der. Enten de selv, eller foreldre som er skyld i at de havnet der.

    Det er folk som deg, som gjør dette her mulig: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/foreldrevold/artikkel.php?artid=10004899

    Fordi de har det jo så forbanna mye bedre hjemme hos sine foreldre?! Eller?

    Jeg er sikker på at samtlige av disse 33 barna her ville syntes det hadde vært helt jævlig å bli plassert i fosterhjem, og samtlige ville dratt hjem.

    Men kunne du reddet 1 av disse ved å bestemme at de skulle i fosterhjem, ville du fremdeles sagt «nei, de skal være hjemme hos sine foreldre» ?

    Makan altså..

   • Mustafa sier:

    Jens, Norge trenger deg! :)

  • jerry sier:

   Du skriver mye «om det så var» og det virker som om du går ut fra at faren er voldelig.
   Hvor har du det fra?
   Bare å hentyde at faren ville slå sin sønn slik at denne havner på sykehus, vitner om en litt forskrudd fantasi hos deg.
   Du har rett i at det sier mye at gutten stikker av fra fosterhjemmet. Han mistrives veldig der.
   Stikke av fra politiet? Selvfølgelig. De vil jo sende ham tilbake til den plassen han minst av alt i verden vil være på.
   «Gutten griper til våpen». Han prøver å få tak i en brøytepinne for å holde dem som vil sende ham tilbake, borte. Gutten er tross alt ganske fortvilt og bare 16 år.
   Hva mener du med at en normal familie ikke ville oppført seg på denne måten? Slik jeg ser det, vil en hver normal familie gjøre alt de kan for å være sammen og en normal far ville gjort alt for å forhindre at noen skadet sønnen hans.
   Ut fra ditt innlegg, undrer jeg meg på om hvem som er «normal».

   • Kristian Mikalsen sier:

    Jerry (seinfeldt)

    Hvor har du det fra at han mistrivdes i fosterhjemmet? Står det skrevet noen plass? Eller tar du det for gitt at han stikker av fordi han mistrives?

    Kan det være andre grunner for at han stikker av?
    (og ja, nå snakker jeg kun av erfaring, og kan gi deg konkrete diagnoser som gjør at gutten vil stikke av fra fosterhjem, uten at han mistrives)

    Skade sønnen? Så du mener politiet vil skade han?

    Dersom sønnen din begår ett lovbrudd, og politiet kommer for å ta han med til politistasjonen for avhør, så kommer du til å gå fysisk til verks mot politiet, for å beskytte han?

  • Mustafa sier:

   Du er dum du! Jeg fatter ikke at det finnes sånne deg typer som, støtter et så ubrukelig system som dette. En far er en far, og det å bli fratatt sine barn er ikke noe du ville ønsket deg selv. Og hvordan ville du taklet å bo hos folk du ikke ønsker og tvinges til det, et sted langt ifra din familie ?
   BarnevernTTTjenesten, er et system som virkelig ikke fungerer. Det jobber for å få barn ut hjemifra og vil ikke prøve alt hjemme før de tar ut barn. Målet er å få barn ut fra sitt hus og sin familie, og det syntes jeg er feil. Norge består av budsjetter, JEG BRUKER IKKE LITT AV MITT, MEN LAR HELLER HAN TØMME SITT… Akkurat sånn det fungerer! Det største sugerøret midt i statskassa og masse av våre skattepenger går til å ødelegge ungdom. Noen trenger virkelig hjelp (svært fåtall av de som er tatt ut fra sitt hjem), men de får ikke hjelpen dem trenger. De trenger kanskje ikke fire folk rundt seg og masse mat. Flesteparten som kommer ut av dette systemet og er 18år eller 19år, begynner med rus eller gjør annet faenskap. Et system som har tilgang til så mye ressurser bør vertfall ha flertall av de som får det bra, for å bevise at de er på riktig kurs. De har ødelagt mange venner av meg og gitt dem bekymringer nok, til at de nå må misbruke rus og tar det som en rømningsvei. Andre løsninger bør tas i bruk, det blir for mye for en ungdom å oppleve alt dette. Miste sin familie, og kanskje de blir strødd landet rundt .. Hvordan ville du følt deg da ?

  • per olav juul sier:

   Hvis du har satt deg inn i alle overgrepene som skjer i dette gode Norges land som de fleste sier og til og med Kongen så hadde du kanskje sagt en annen mening men det er ikke sekkert du har fått oppleve barnevernet sin måte å opptre på,jeg har selv opplevd dem som jævlig og her til meg så gikk dem inn i mitt hus og tok sønnen min ut av vår felles bolig og det er enda pågrunn at jeg har gått igjennom 3 rettsaker og vunnet alle for omsorgen for sønnen min og mor har hele tiden fått bare 4 timer samvær annenhver lørdag, og jeg har samarbeidet med barnevernet hele tiden og hatt både 4 uanmeldte og 4 anmeldte besøk og barnevernet har ikke funnet ut noe kritikkverdig forhold står det i rapportene og i tilegg så har barnevernet tilbudt sønnen min en kveld i uken i en klubb sammen med andre og det har vi fullført,men på skolen har sønnen slitt og der er det innsatt tiltak for å hjelpe han på det faglige og det har fungert bra,men sønnen har sagt 3 ganger til de personene hos barnevernet at han å pappa kose oss i lag og det har jeg tatt opp med min advokat og ho sier at det er vanlig foreldre og barns kjærlighet til sine barn og her har der kun handlet om at sønnen har kommet opp i godstolen til pappa og hengt sæ over ryggen min og henderne over skuldrene mine og har villet ha en klem,er det ikke lov i dette samfunn og gi sitt barn en god klem når barnet ønske det,jeg bare spør,videre så bruker barnevernet som press middel at jeg skulle ha sendt sønnen på skolen i skitne klær og som ikke er tilfelle,gutten har grunn og hjelpestønad og alt det han får pr mnd går til nye klær da sønnen har også problemer med enkoprese og det vil sei at gjør fra seg i trusen og dette er skjekka opp flere ganger med både sykehus og fastlege og ingen ting er funnet galt bare det at det kan være barn som er utsatt for psykiske problemmer og mere i forbindelse med samlivsbrudd og mere i slike saker.Jeg ble i denne saken min mistengt for å ha misbrukt sønnen min pågrunn av dette og at kan sleikte på både blyanter og dør hand tak og det er nope som jeg ikke har sett men som skolen påstår foregår,og jeg har både vært til BUP med sønnen for å prøve å få til en utredning men fikk avslag da det var ingen ting som tilsa at sønnen trengte videre utredning.
   Så tilslutt så vil jeg at du som skrev og kritiserte den 16 årige ikke kritiser før du kan sett deg inn i saken

  • Marte sier:

   Er ganske enig med deg, Mikaelsen. Profesjonell argumentasjon og du ser saken fra flere sider. Jeg er ingen ekspert, men andre som angriper deg her, og håper på at du skal oppleve noe slikt selv, er usaklig. Hvis det er slike kommentarer folk må komme med for at de skal føle at de har rett, så føler jeg argumentene deres blir annullert. Det viser bare at de har liten innsikt og lar følelsene ta overhånd. Stå på!

   • Og hvis den unge mannen hadde vært dyktigere å forsvare seg, så kunne de låst ut skytevåpen fra framskutt depot i bilen, for deretter å skyte gutten «til sitt eget beste». Lærer noen av dere Frontsøstre noe annet enn å føle? De voksne forholder seg ofte til slike ting som skrevne lover, logikk, borgerrettigheter, Legalitetsprinsippet, etc. Hvis noen på noe tidspunkt skulle føle seg fram til å overfalle barn i min husstand, så vil de ikke føle så mye mer før de våkner på intensiven.
    Den omtalte gutten er forøvrig for lengst sendt hjem – etter at deler av media begynte å stille spørsmål, noe som besvarer alle spørsmål om lovlighet i denne saken…

 2. lena sier:

  Veldig bra skrevet. Kan ikke ta noen standpunkt i denne saken uten mer info.

 3. Heksa sier:

  Marianne, veldig kort og godt sagt!

 4. Heksa sier:

  Kristian Mikalsen, jeg støtter deg der. Selv om jeg er mot all maktmisbruk….men siden vi ikke kjenner historien…har ikke funnet en link til denne historien, så velger jeg å stole på barnevernet, men ikke politiet…
  De som går så hardt ut mot barnevernet har som regel en historie med de….dvs. ikke kan ta hånd om egne barn, og det vil de alltid mene, uanset utfall….
  ….trenger ikke jobbe i bv for å se det, når mange står frem og sier at bv ikke grep inn i tide osv. Så her er det delte meninger.

  Det er så altfor mange barn/ungdommer som har levd under så dårlige vilkår, at det er sykt.
  Bv prøver å hjelpe familene så langt det er mulig…men jeg vet om nære, som opplevde å vokse opp med hengelåser på kjøleskap, psykisk syke søsken, osv osv….skal de fortsatt leve i et slikt helvete???
  Du som mener at barn har det bedre hjemme hos bio foreldre i 99% av tilfellene?? Skal barn gå sultne til sengs? Bli mishandlet både fysisk og psykisk? Ikke vite hva en tannbørste er før de er 15 år? Ikke dusje? Hva tenker du med?????

  Du prøver vel å provosere, og ja…jeg ble provosert..

  Barn skal ikke bli fratatt foreldrene om foreldrene kjører med 3 i promille med babyer i bilen?
  Barn skal bli banket i seng, men, de har det jo bedre hos de biologiske foreldrene?
  Må gråte seg i søv/slutter å gråte, fordi de som spedbarn skjønner at det ikke nytter å gråte…ingen kommer likevel???

  Det er det som er faktum i dagens samfunn!!! Og de 9 første mnd, i et barns liv er faktisk de viktigste….

  Blir skremt over slike holdninger….

  • Torkel Halvorsen sier:

   Godt skrevet!

  • KH sier:

   Hei «Heksa».

   Hvordan er dette relevant overfor en 16-åring?

  • Lillemy sier:

   Herregud!
   16 år er eg sjølv. Barnevernet har både gode og onde sider.
   MEN at du heller vil vere på barnevernet sin side skjønner eg rett å slett ikkje!
   Det er nemmeli ikkje alle som har de såpass jævli som det du ramsa opp.
   Eg har en far som har MS. Har store problema med å gå til tider, vi er 5 jenter i familia + mor og det går supert!

   Barnevernet har prøvd 1 gang med å få familia mi til å delast opp.
   Dei tok far min, mor mi og meg til ein meininglaus rettsak.
   Barnevernet prøvde så hardt å dele oss. Eg svarte barnevernet med noko før dei tok det til fylkesnemnda, eg tek overdose med tabelettar om det dokke prøvar dokke på å øydlegge livet mitt med å fjerne mor mi og far min i fra meg!
   Dei hørte ikkje på kva det eg sa, for å sei det slik eg ga dei en trussel. Dei ga sej blanke FAEN opp i det eg sa. Eg havna då på sjukehuset,men dei skulle absolutt forsette med å argumentere.
   Eg var berre 14 år allereie, kor sjukt er ikkje det?! Eg var drittlei av barnevernet allereie.
   Dei fekk eit ganske så svart syn i fra meg, og det har dei enda.

   2 dag på fylkesnemndsaka ville dommarene trekke seg ut for det dei ikkje hadde god nok grunn til å plassere oss i forsterheim og gud vite kva det dei ville. Dei røyste seg barnevernet å brølte omtrent at dei ikkje ville stoppe saka. Dommerene fekk seg ein liten halvtime med å tenke seg om.
   Da vi kom inn igjen til salen, eg har aldri sett noke så ondskapsfulle blikk før. Dei klarte å fortsette saka.
   Ditta der varte då i 5 helvetes daga, to søstrene mine strauk i fleire fag p.g.a av at dei ikkje hadde konsentrasjon i det heile igjennom rettsaka.
   Eg var den første «barnet» som hadde såtte igjennom ein heil sak, følgte med på alt. Eg fekk rett å slett skryt over korleis eg holdt meg.

   Psykologa etter psykologar, helsesøster etter helsesøster. Drittlei sa du?!
   JO for nemmeli barnevernet vil høyre med meg korleis familien har det og meg vil dei ta for eg er den svakaste personen i familia.
   Psykolog går eg enda til. Nattesøvnen min er på bærtur p.g.a tenking av kva dei har gjort i mot meg.
   Eg holdt meg sovidt gjennom 10’ande klasse, det var berre gråting å pining for dommarane brukte så lang tid med å avgjere kvar vi skulle bu.

   Til slutt var det ikkje EIN EINASTE i familia våra som smilte. Minstesøstra mi som var då 6 år skjønte ikkje kva som foregjekk, men var veldig lei seg og for det at det gjekk ut over ho også!!
   Lillesøstra mi på 12 år då klarte ikkje å tenke omtrent.
   Begge storesøstrene mine var rett å slett så langt nede p.g.a det.
   Foreldrene mine var så oppgidde for vi hadde noken helsikens hekse som då skulle halde orden på familia mi.

   Ho første eg hadde som barnevernspedagog var ein dronning for meg, ho kunne eg stole på å eg vart rett og slett glad i henne. Så fekk vi 2 andre for det at ho skulle slutte.
   Ho eine skulle ein tru ho hadde schizofreni. Ho satt å smilte, å so plutseli vart ho ein heilt anna person. Ho andre var litt meir stram å hørte på det eg sa, men vrengte på det eg sa av det eg opplevde.

   Foreldrene mine oppdradde meg fint. Det trenger for svarten meg ikkje alltid å vere foreldrene sine feil! Det kan også vere BARNET i seg sjølv.

   Mange mange av vennane mine har noke med barnevernet å gjere. 6/8 av vennane mine slit med barnevernet. Vi «barnevernsbarn» er vist problembarn for mange voksne, vi er vist så vansklige med å forstå og ditten og datten. Vi barna som slit med barnevernet brukar som oftast å møtast på alle forskjellige senter, for mesteparten av barnevernsbarna har ikkje alltid noko fritidsaktivitetar.
   Vi mister rett å slett motet til mesteparten av dei aktivitetane.
   Nokon av oss begynner med alkohol tidligare en andre, det er fordi vi blir inntreserte i kva det er. WOW det er vist falige saker.. Ja det er det, men ein gang i livet må nå ein utforske kva det er for noke. Andre begynner med tobakk, kanskje for det foreldrene røyker.
   Det er ikkje alle barn som prøver det ut heller. For dei har så flinke foreldre som tjener så godt med penger sånn at dei må lokke dei til å ta førerkortet gratis vist dei ikkje har røyvt alkohol.
   Andre barn får ikkje eit slikt tilbud. Det er alltid noko urettferdigheiter i livet vi må leve med.

   Faren min sluttet med alkohol i det moren min blei gravid, men han røyker sjølv om.
   Moren min har alltid drukket alkohol, men det blir ikkje slik at ho kan drepe alle i familien etter 4-5 øl. Åneeei det er vist livsfarlig for oss barna å sjå mamma tek ein øl før vi legger oss.
   Det var eit stort problem for barnevernet at moren min drakk vel 2-3 annenkvar helg.
   Når eg har vert på besøk hos noken av vennindene mine har foreldrene deiras kanskje drokke allereie 2 dagen på rad i helgen. So what.
   For meg er alkohol eit heilt normal sak. Men fyllekøyring og alt anna drit ser eg negativt på..
   Aldri opplevd det, men har hørt om det, som regel er det stor mengde ungdommar med bakrus i fra dagen før å mister lappen.

  • jerry sier:

   Unnskyld at jeg spør, men har alle dine skrekkeksempler noe å gjøre med den gutten det her var snakk om?
   Man klager over at politikere ikke klarer å holde seg til sak, men du slår alle rekorder.

 5. Heksa sier:

  Og, nei….jeg jobber ikke i bv!!!

 6. Otto Lund sier:

  Stay behind – Norges skjulte statlige monster-mafia http://www.nyhetsspeilet.no/2011/09/stay-behind-norges-skjulte-statlige-monster-mafia/

  Orkdal barnevern under sterk kritikk fra kunder, advokatfirma, kommuneadministrasjon og noen ansatte http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1825&start=1

  Euroskolen agil as, odd fellow, NAV, reelle og verifiserte samt opsjonelle og indikative relasjoner http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1820&start=1

  Viktigste nyheter, most important news http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/forum-view.asp?fid=102

  • Kristian Mikalsen sier:

   Otto:

   Når den første linken, viser ett bilde hvor det står «illuminati» Så skjønner man fort at det du viser til ikke skal tas alvorlig.

   Får være grenser på hva du klarer å lire utav deg i en slik debatt!

 7. Snefrid sier:

  Hvis noen trenger fakta, les boka «Kamp om barnets beste». Der er talla. Synes at det er forferdelig mange voldelige foreldra i Norge og bli mer og mer. Ellers smak av penger som få alle fra staten som jobber i bv- ansatte,konsulenter,psykologer,rettsystemet økes???????

  • Torkel Halvorsen sier:

   Stemmer og på toppen av det hele så er det mange slektninger av BV ansatte som huser fosterbarn, huslånet blir betalt i en fei da. de fleste går der og sturer aleine blir ikke tatt med på ferie (større barn) jeg har til dags dato ikke hørt om noen fosterbarn som tar kontakt med fosterforeldrene sin igjen da de flytter ut.

   • Kristian Mikalsen sier:

    Torkel:
    Satser hentet fra: http://www.fosterhjem.no/hvordan/okonomi/

    Veiledende satser for fosterhjemgodtgjøring
    Alder Utgiftsdekning Arbeidsgodtgjøring Samlet godtgjøring
    0-6 år 4 590,- 6 913,- 11 503,-
    6-11 år 5 700,- 6 913,- 12 613,-
    11-15 år 6 230,- 6 913,- 13 143,-
    15 år og eldre 6 770,- 6 913,- 13 683,-

    Først og fremst så lurer jeg på hvordan det blir penger nok til å betale huslånet i en fei. Deretter så lurer jeg på om noen av dere sitter med en følelse av at det å ha ett fosterbarn, er det samme som å oppdra ett vanlig barn, og samtidig, er det piece of cake å oppdra ett vanlig barn i utgangspunktet?

    Jeg kjenner mange fosterbarn som har gode relasjoner til sine fosterforeldre i ettertid!
    Men kan litt av årsaken til det du snakker om, være det at ett fosterbarn ofte bytter familie, da av ulike årsaker?

    Jeg vet hvertfall at om jeg som barn, ble sendt til en fosterfamilie pga psykisk eller fysisk vold i hjemmet. Til tross for dette, ikke hadde ønsket å bo hos noen andre. Men ville bodd hjemme i håp om at det ordnet seg til slutt. Og hadde jeg da blitt sendt til en fosterfamilie, så kan jeg aldri tenke meg at jeg ville likt disse på samme måte som min egen familie!

    Enda større grad om det er omvendt. Dersom det var «jeg» som var det faktiske problemet. Og mine foreldre ikke klarte å ha meg hjemme. Og jeg attpåtil ikke var i den tilstand at jeg klarte å se at det var jeg som var problemet! Da ville jeg vokst opp i en fosterfamilie, som jeg hadde lagt for hat fra første dag!
    Jeg ville så vokst opp og hatet BV!
    Og deretter ville jeg sittet på nett og kalt alle andre for idioter for de mente at BV gjorde en god jobb!

 8. Kristian Mikaelsen må boikottes!

  • Kristian Mikalsen sier:

   Jenny Montenegro:

   Hvorfor må jeg det?
   Fordi jeg stiller kritiske spørsmål, og ikke bare henger meg på bølgen som kritiserer BV?

   Fordi jeg mener at en sak alltid har 2, eller 3 sider?

   • Chris sier:

    Fordi du er så sikker på din sak, samtidig som du stiller spørsmål ved dine «motstandere», som også er sikre på sin sak. Du må jo ta til deg at selv om tanken bak barnevernet er super, så er det ikke sikkert at det i praksis alltid er så supert. Og for 13tusen ekstra i måneden kan en fosterfamilie gjøre mye, for det koster ikke _nødvendigvis_ 13tusen å ha en tenårling.

    Vi vet jo, alle sammen, at det finnes mange flotte fosterfamilier. Men du må også anta at det finnes haugevis med ELENDIGE fosterforeldre (og barnevernspedagoger.)

    Mange ganger er det nødvendig å ta barnet ut av hjemmet (alle foreldre er ikke dugelige,) men mange ganger er det nok også til det beste at barnet får være i hjemmet.

    Og til alle som kun er opptatt av å rakke ned på barnevernet: Ta deg (dere) en bolle. Mye bra blir gjort. Ingenting er helt svart/hvitt.

   • Kristian Mikalsen sier:

    Chris:

    Jeg argumenterte aldri «for» de 13 tusen.

    Jeg argumenterte kun for at man ikke får 840k i året for å ha ett fosterbarn. Heller ikke 400k. 13k, hvorav litt av det er skattepliktig. Og samtidig så kan det hende at fosterbarn gjør at en av foreldre ikke kan jobbe fullt, så er ikke 160k i året for å ha enda ett barn i huset, en gedigen inntekt!

 9. maiken82 sier:

  Kristian Mikaelsen er 100% BV ønske foreldre! tror på ALT myndigheten forteller, stoler ikke på andre mennesker som forteller en sannhet og legger heller inn rykter om vold istedet for å se hele bilde, en sånn som dømmer folk.. Alt dette BV styret kommer av at staten ser mennesker lære barna sine og tenke stille spørsmål og faktisk spør uten å frykte et ekte svar, Hva når barna begynner å forstå historien de får fortalt ikke stemmer? at vi blir lært løgne som fakta og bare skal spise det? BV kan gjøre dette mot ALLE, finne på ting, skrive de om deg og VIPS da var det fakta… uansett om det var det eller ei… Nei alle normenn skal oppdrass til og IKKE stille spørsmål godta alt og ikke protestere, og vi som lære barna ekte sannhet som vi har lært det av livet, blir jaktet ned og skal ødelegges.. det kan jeg skrive under på, Jeg har vert jaktet av denne så «flotte» etaten siden jeg var 10 år jeg er 30 nå, de har prøvet å knekke meg på alle måter, de skulle ønske jeg gikk på dop, men jeg gjør ikke det, de skulle ønske jeg var voldelig, men jeg er ikkke det, de skulle ønske jeg flyktet, men jeg gjore ikke det.. jeg stiller spørsmål og jeg lære mine barn det samme.. Nei vi skal alle være like sneversynte som kristian mikaelsen og vi skal ikke stille spørsmål for det er jo til barnas beste og hvem kan tro noe annet når crazy eyed barneminister siger det er sånn?!

  • Kristian Mikalsen sier:

   Maiken:

   Hva i alle dager? Kan du lese?

   For det første så skjønte jeg ikke sammenhengen i innlegget ditt, for det andre så pålegger du meg en mening som du bare kan legge av deg!
   Enten får du lese det jeg skriver, eller så kan du la være å kommentere det jeg skriver!

 10. Janne Lange sier:

  Kristian Mikalsen.
  Hva som er fakta i denne saken vet jeg ikke.
  Du skriver «BV blir ikke koblet inn dersom du har en nabo som er sur på deg. At det kommer inn en bekymringsmelding, gjør det ikke automatisk til at barnet blir tatt ut av det hjemmet.»
  En ting vet jeg: Her tar du grådig feil.
  Jeg liker ordet «utfordring» bedre enn «problem», men når det gjelder falske bekymringsmeldinger til BV blir det automatisk store problem for veldig mange. Det er dette som gjør at noe av systemet må forandres. Ei enkel «sur melding» til BV, og du kan ha forårsaket store skader for mange mennesker som det tar årevis å rette opp i. Da hjelper det overhodet ikke med et spakt «beklager».
  Det som virkelig skremmer og bekymrer meg er at Smiso jobber for at det skal være enklere å gi anonyme bekymringsmeldinger – i tilfeller med falske meldinger om incest og vold m.m. er Smiso med på å påføre uskyldige mennesker akkurat det de jobber mot. Følgene blir mange og store som f.eks. konsentrasjonsvansker, depresjoner, angst, opplevelsen av å være uten verdi, skam, skyldfølelse, manglende tillit til andre, dårlige selvbilde, søvnforstyrrelser, selvmordstanker, fysiske smerter i kroppen osv. osv.
  Hvis du ikke vet hva Smiso er: Senter mot incest og seksuelle overgrep.
  Jeg har nok en formening om at dette kan utvikle seg i feil retning – mer som å rope «ulv ulv»: For mange anonyme (eller ikke anonyme) falske/sure bekymringsmeldinger kan få fatale følger der BV virkelig burde vært og gjort en god jobb.
  Man er nok nokså naiv hvis man tror at alle som «sitter inne» er skyldige.
  Man bør også være klar over at det er et mørketall med antall døde på grunn av falske anmeldelser…

  Jeg oppfordrer til å være meget forsiktig med uttalelser i slike saker!

  • Kristian Mikalsen sier:

   Janne Lange:

   «En ting vet jeg: Her tar du grådig feil.»
   Om det blir sendt inn en bekymringsmelding fra en sur nabo, på en helt normal familie. Så vil dette medføre at BV sjekker opp saken, og dropper den like fort som de sjekket den opp!
   Om det derimot kommer bekymringsmeldinger fra flere andre, da stiller saken seg helt annerledes.

   Men om hverken barnehage/skole eller noen andre som dagligdags ser eller omgås familien sier noe, men en «sur nabo» skriver noe, så vil også BV skjønne at det er en _ikke_sak.

   Og når det kommer til falske bekymringsmeldinger, så får heller de som sender inn disse ta på seg skylden, og ikke BV som sitter å tar imot disse!
   Eller forventes det at BV skal være synske og kunne se hva som er falskt og ikke bare ved å titte i krystallkulen?

   Vel, hvor mange mørketall finnes det på selvmord blant barn som har dødd, tatt selvmord eller skader seg pga mangel på inngripen fra BV?

   For jeg er rimelig sikker på at de tallene er vel så store, om ikke langt større enn de som du refererer til!

   Så forsiktighet, gjelder begge veier!

   • KH sier:

    Man kunne kanskje løst dette med å ikke ta i mot anonyme bekymringsmeldinger? Dersom du virkelig er bekymret så må man vel kunne opplyse navnet sitt til BV? BV trenger jo ikke gi ditt navn videre?

    Det er tross alt ulovlig å levere inn falske anmeldelser til politiet, burde det ikke være ulovlig å levere inn falske bekymringsmeldinger?

   • Janne Lange sier:

    Kristian Mikalsen:
    Er det barnevernet eller politietaten, eller begge etater du utøver slik psykopatisk maktmisbruk gjennom?!! Og ja, fåtallet i BV og politiet er som deg (HELDIGVIS) – de andre i etatene prøver å opprettholde «lov og orden» samt gjøre det beste ut av alle situasjoner!

    En ting er at du synser meget i hele denne «debatten»! En annen ting er at du lyger så du tror det selv!!!!
    Det verste er at du SØKER opp andre som «debatterer»!!! – Meget skremmende!!!!!

    Men du:
    Søk opp meg i barnevernssaker selv om du hverken har lov til dette, eller har lov til å gi ut den info som du har skrevet her (taushetsplikt)! – Da bør du forhåpentligvis/absolutt se at alt jeg har skrevet tidligere (og nå) er 100% korrekt.

    I selv 1 eneste ikke-anonym FALSK bekymringsmelding fra 1 ENESTE sint/psykotisk person (og hans samboer), så ble jeg fratatt min datter i 3 dager. Hun MÅTTE på undersøkelse på sykehuset for at BV og politi kunne «klarere» om jeg hadde drevet incest og vold mot henne (da var hun plassert i et beredskapshjem). Jeg ba innstendig om å få møte min datter (ca. 2 år den gang) på sykehuset kun for å få gi henne omsorg og trygghet ved disse undesøkelsene/overgrepene, men da fikk jeg til svar at jeg kunne ødelegge bevis hvis jeg hadde drevet incest mot henne…… – Hvem i H kan ødelegge bevis hvis et barn er voldtatt/ødelagt nedentil samt fått fysisk vold rettet mot seg?!?

    Det spake MUNTLIGE «beklager» fra BV (i ettertid) klarte ikke å rette opp VOLDTEKTEN fra sykehuset der de «gikk opp» med instrumenter som til og med får voksne jenter/damer/kvinner til å bli uvel av smerte og fornedrelse! – Samt at min datter ikke ville ha noen form for fysisk kontakt til noen som helst i meget lang tid i ettertid! Det spake MUNTLIGE «beklager» fra BV (i ettertid) utgjorde ingen forskjell alle de gangene jeg satt i rettsalen med et intenst ønske om at noen måtte tro meg da jeg fortalte sannheten.

    Noe av det verste jeg ser nå er at jeg/vi fortsatt måtte gjennomgå både politiavhør og rettsaker m.m. selv om «bekymringsmelder» faktisk innrømte falsk forklaring på grunn av sinne….

    PS! Kristian Mikalsen: Hvis «normal» beskriver deg, så er jeg meget glad for at jeg ikke er normal :-)

   • Kristian Mikalsen sier:

    Janne Lange:

    Hahahahahaha!

    Taushetsplikthvaforno?
    Når og hvor da?

    Jeg jobber hverken i bv, eller politiet, bare til info.

    Jeg søker opp andre som debatterer? Du hinter til han som la ut denne artikkelen, og hans facebook side?
    Ja det er skikkelig ulovlig det! Sett håndjern på meg!

    Spørsmål.
    Ja, det må være utrolig kjipt å bli fratatt sin datter de dagene.
    Men du ble renvasket etterpå? Sant?
    Hva håper du, og hva forventer du at staten gjør når de får inn en slik melding?

    Spørre deg – «voldtok du din datter»? – og forvente at de skal tro på ditt svar?
    Tror du da at det hadde blitt avdekket noen tilfeller av voldtekt, vold, incest eller andre overgrep mot barn da?

    http://www.vg.no/nyheter/innenriks/foreldrevold/artikkel.php?artid=10004899

    Du kunne jo spurt foreldrene til disse barna her, før de døde. Om de mishandlet sine barn. Vet du hva de ville svart? «nei, det gjør jeg ikke»

    Jeg syns det er utrolig synd at du og din datter måtte gå gjennom noe slikt. Men, skal du skylde på bv? Hva med å skylde på den som sendte inn en falsk bekymringsmelding i sinne?

    Du retter ditt sinne mot absolutt alle andre enn den ene personen som du bør være sinna på! Sykehuset gjorde jobbe, bv gjorde jobben, og idioten som sendte bekymringsmelding burde vært saksøkt!

    Og hva lyver jeg med? Fortell!

    Du burde muligens snakke med noen om den paranoiaen som du har.

    Psykopatisk maktmisbruk? Hvilke misbruk da?

   • jerry sier:

    «Om det blir sendt inn en bekymringsmelding fra en sur nabo, på en helt normal familie. Så vil dette medføre at BV sjekker opp saken, og dropper den like fort som de sjekket den opp!»
    Ja, det klarer du å skrive, men du lar det ikke gå inn mellom ørene dine når et menneske her forteller deg det nøyaktig motsatte.

  • Kristian Mikalsen sier:

   KH:

   Både ja og nei til det med å kutte ut anonyme bekymringsmeldinger.

   En bekymringsmelding er ikke det samme som en anmeldelse.
   Og ved at man kan være anonym, så kan f.eks en skolelærer sende inn en melding til bv, uten at navnet til lærer står på papiret.

   Hvordan ville du reagert dersom du fikk vite at lærer til ditt barn hadde sendt ut en slik melding? Se for deg heksejakten på den læreren da!
   Se for deg hvordan familien ville endt opp dersom tante i familien sendte inn bekymringsmelding i sitt navn, på sin tanteunge.

   På den andre siden, så ville du muligens fått vekk de falske. Men jeg tror også at du ville fått inn færre realistiske bekymringsmeldinger, fordi folk ikke hadde turt å sende inn i sitt navn.

   Så ja, og nei til det.

   Men jeg mener fremdeles at dersom BV får inn en melding, så vil dette undersøkes. Og dersom de undersøkelser ikke viser noe hold i meldingen, så vil saken kun bli arkivert og henlagt. Det skal trossalt en hel del til for å ta ett barn ut av en familie.

   • Natalie sier:

    Kristian Mikalsen:

    Jeg er veldig enig i nesten alt du skriver! Det er flott å se at ikke alle slenger seg på «trenden» i å mislike alt BV gjør!
    Det er viktig å alltid se flere sider av en sak, slik som du gjør.
    BV følger lover og regler og må alltid prøve ut hjelpetiltak for å se om det kan hjelpe både barnet og familien. Det fungerer ikke slik som folk tror at BV bare reiser å «tar» barna fra foreldrene uten at det har skjedd noe alvorlig.

    Det eneste som ikke er riktig med det du sier er at lærere kan levere anonyme bekymringsmeldinger. De son jobber i barnehager og skoler må oppgi navn når de sender inn en bekymringsmelding og på skoler må skolens styrer være enig i at det skal sendes en bekymringsmelding. Mennesker som jobber på skoler har meldeplikt dersom de ser og merker at et barns utvikling og fysiske – og psykiske helse er i fare.

    De fleste som misliker BV er som oftest folk som har lite kunnskap om hvordan BV fungerer og jobber. Og som sluker det som blir sagt og skrevet i media. Som vi alle vet er det alltid det negative som kommer frem i media, og ikke de utallige solskinnshistoriene som finnes om barn og unge som har fått god hjelp av BV!!

    Stå på videre!

   • Kristian Mikalsen sier:

    Natalie:

    Ok, det visste jeg ikke. Jeg trodde de kunne sende inn anonyme, på linje med andre.

 11. Oppegående dame! sier:

  Hva med å høre på hva barnet vil? BV har selv prøvd å ta meg vekk fra min mor! Min far er en alkoholiker og psykopat, lurte barnevernet trill rundt og jeg holdt på å miste den eneste som kunne forstå og hjelpe meg, nemlig mamma! Våkn opp og sperr opp øynene, BV lager mer helvette en de hjelper i mange tilfeller!!!

  • Kristian Mikalsen sier:

   Oppegående dame:

   Så du motsier deg selv litt der?
   Din far er psykopat og alkis, og du mener ved dine fulle fem at du hadde det best hjemme?

 12. KRM sier:

  BV kan være en løsning når ting ikke fungerer som det skal i hjemmet. Men har opplevd selv at de bare tok meg fra familien uten grunn og låste meg inne på en institusjon i 3 år og sa at jeg ikke fikk lov å flytte hjem. Men hver gang jeg spurte om grunnen til at jeg ble tatt ble det stilt.. Enten la de på røret eller så begynte de å snakke om andre ting. Jeg har dårlige erfaringer med de og ble ikke hørt. Og de hadde ikke god nok grunn til å ta meg fra familien min. Eter at jeg fylte 17, ble jeg endelig hørt og ble flyttet. Men da hadde staten funnet ut det med at BV ikke hørte på de barna som prøvde å fortelle sine egne meninger. Tror nok det er derfor jeg ble hørt. Barnevernet er både bra og dårlig. For meg har ikke BV hjulpet meg. Så jeg føler med gutten.

  • Kristian Mikalsen sier:

   KRM:

   Da håper jeg du saksøker BV!
   Enkelt og greit!
   Og har du den saken du sier, så vil BV tape, og du vinne!

   Og det er leit å høre at du har gått gjennom noe slikt.

 13. Z'man sier:

  Fosterforeldre tjener rått på barn BV har røsket ut av sine familier. Sett at en BV konsulent plasserer et barn hos en av sine venner eller slektninger, da får disse opptil 840.000,- pr år/pr barn. Jeg begynner å lure på om denne Mikalsen er en av disse som får slike utbetalinger.
  Hadde foreldrene til disse barna fått 1/3 av disse pengene så vil nok situasjonen vært svært annerledes for mange. Straff den som begår forbrytelse, ikke barna.
  Er faren voldelig, ta han inn og gi straff, opplæring, behandling, dvs alt som er nødvendig. IKKE ta ungene og plasser dem et sted hvor de nesten helt sikkert får det verre enn de hadde hjemme.

  Jeg repeterer: Barneverns barn i fosterhjem er nesten fritt vilt for fosterforeldre. De kan nesten gjøre hva de vil med dem uten at de bør frykte noen ting. For det er ingen som bryr seg om disse barna lenger. Prøver de å si i fra eller stikke av, får de det garantert mye verre. FÅ OPP ØYNE!!!

  En annen sak er at nesten 90% av alle barn i fosterhjem går glipp av skolen. De møter ikke opp på skolen.

  BV er bra men deres prioiteringer og metoder minner kraftig om tortur.

  • Kristian Mikalsen sier:

   Z¨man:

   840k i året?

   http://www.fosterhjem.no/hvordan/okonomi/

   Du får ta deg en tur der å lese litt om hva fosterhjem faktisk får i støtte.
   For det meste du skriver, virker helt ute av denne verden!
   Jeg syns du skal fortelle meg hva som står på den siden der ang økonomisk godtgjøring. Og hvor mye dette utgjør årlig.

   Jasså? Jeg får slike utbetalinger?

   Du får det til å høres så enkelt ut, at en voldelig far bare skal få «opplæring»
   Så det å plassere barnet i ett hjem hvor ingen av foreldrene er voldelige, er værre enn å la sønnen være hjemme hvor han daglig får juling?

   Vet ikke om jeg skal le eller gråte av dine uttalelser! Hårreisende er de hvertfall!

   90%? Hvor har du disse tallene fra?
   Du kan ikke for andre gang bare slenge ut med tall, uten å kunne bevise det!

   Og la oss si at 90 % er korrekt, hvor mange av disse gikk glipp av skolen når de bodde hjemme? 100%?

   • Bert Jonas sier:

    Hei Kristian Mikalsen. Nå har jeg sett MANGE kommentarer av deg nedover siden her. Nå er det på tide at du innrømmer for alle de andre som leser. Enten er du kjøpt å betalt, eller så er du tjukk i huet.

    Normalt menneske har ikke så snevert og firkantet syn som deg.

    Folk må få stille spm om politivold mot 16 åringer uten at du skal messe om hvor riktig det er.

   • Kristian Mikalsen sier:

    Bert:

    Jeg er hverken betalt, eller tjukk i huet.

    Jeg er bare ikke en som sluker alt jeg leser rått.
    Og jeg har erfart at 16-åringer sier MYE rart, for å få sympati eller lignende.

    Dette har du tydeligvis ingen erfaring med, og kan dermed ikke uttale deg!

    Om folk skal få lov å stille spørsmål om politivold, så må vel jeg få lov å stille spørsmål om alt annet også? Eller er ikke det lov å stille kritiske spørsmål andre veien?

    Vondt for å bli sagt imot?

   • jerry sier:

    Tre barn er en halv million i året. Hvem behøver å jobbe da?

   • Kristian Mikalsen sier:

    Jerry:

    Og du sitter der å mener at 3 barn er gratis å ha?

    Attpåtil 3 barn som sannsynligvis har en bagasje å dra på som ikke de fleste har.

    Lykke til med å kalle det for en gullgruve!

   • jerry sier:

    Det er vel ikke du, K. Mikalsen, som kan bedømme om du selv er tjukk i huet? Jeg har ikke skrevet noen plass at en halv million er en gullgruve, men det er godt betalt. Om jeg skal konkludere slik som du gjør i de fleste av dine innlegg (der du legger frem teorier om foreldrene til gutten, at han er kriminell o.s.v), Så kommer jeg frem til at man ikke skal tro at disse fosterforeldre bryr seg om ungene de får, men at det er pengene som teller. Det må bli resultatet hvis man har slike negative tanker som deg.
    Du spør om jeg tror at tre barn er gratis å ha. Selvfølgelig ikke, men at en halv million gir et godt overskudd, er jeg ikke i tvil om. Eller mener du at 450 kr. dagen er det man bruker på en 15-16-åring?

   • Kristian Mikalsen sier:

    Jerry:

    Nå er ikke 450 kroner dagen, den reelle utbetalingen.
    Da man betaler skatt av den ene delen. Så da blir utbetalingen noe mindre.

    Og utifra måten du skriver på, så kan ikke du ha særlig mange barn i hus.

    Du vet, skal du ha 3 barn, så skal de 3 barna ha 3 soverom. 3 soverom er gratis å bygge ut? Evt å skaffe seg i utgangspunktet?
    3 tenåringer spiser for 199 i mnd eller?
    3 tenåringer bruker absolutt ikke klær, og om de gjør, så godtar alle tenåringer klær kjøpt på fretex?
    3 tenåringer er som regel ikke med på fritidsaktiviteter som koster mer enn 4 kroner?
    3 tenåringer som skal ha moped, og mopedlappen, det er gratis?
    3 tenåringer på ferie i utlandet, det koster ikke mer enn 799 pr. person?

    Av og til, så er det lov å tenke litt lenger enn nesa si!
    At du gjør alt du kan for å fremstå som en uvitende person, klarer du utmerket!

    Selvfølgelig skal man få en kompensasjon for å ha ett fosterbarn! En liten «gulerot» må det være for å ta inn ett barn, som ikke er ens eget. Hvor en risikerer at livet blir snudd helt på hodet!
    Du vet, det er forskjell på det å adoptere og det å være fosterfamilie!

    Eller mener du oppriktig at fosterfamilier skulle forsvunnet?

   • jerry sier:

    Neimen Mikkelsen da.

    Nå imponerer du meg!

    Denne gangen med regnekunnskaper!

    Dersom man tar inn tre fosterbarn, har man sannsynligvis stor nok leilighet fra før.
    Kjenner du til noen som bygger ut huset sitt for å få plass til flere barn? Hvordan gjør man dette når man bor i en selveier-leilighet?

    Når skatten er trukket fra, blir det ca. 400 kr. igjen pr.dag. PR. BARN!!
    Det tilsvarer 36 000 kr. pr mnd. for tre stykker! Ble tallet for stort for deg?

    For å være spandabel, kan de få spise for 1000 kr. uken hver.
    Fremdeles er det 24 000 kr. igjen.

    Det utgjør 8000 kr. på hver. Hvor mange tusen pr mnd. skal de kjøpe klær for? Er de nakne når de ankommer fosterhjemmet? Gi dem 2000 kr. måneden hver til klær ( I løpet av 2 / 3 mndr. har de mer klær enn andre tenåringer.

    18 000 kr. igjen.

    Siden de skal være med på fritidsaktiviteter, får de 1000 kr. hver pr. mnd. til dette også.

    15 000 kr. igjen.

    Hittil har de fått mer enn det andre tenåringer får.

    Det som nå gjenstår, tilsvarer 180 000 kr. pr. år (etthundre og åtti tusen kroner)

    Iflg dine regnekunskaper blir dette 799 kr. til hver av dem, som de kan bruke på ferie.

    Jeg ser at du er så snill at alle skal ha moped! Er det en forutsetning når man blir tenåring?

    Det er det nok ikke så mange foreldre som er enige med deg i.

    Man får en brukbar moped for 10 000 kr, så i løpet av to mndr. har alle tre hver sin moped, i motsetning til de fleste andre tenåringer.
    Allikevel er det 120 000 kr. igjen til bensin, mopedopplæring, ferie til hele familien og et godt avdrag på den nye bilen.

    Som sagt, slik som du regner, skal jeg gjerne veksle penger med deg når som helst.

    (2 x 2 = ?? Fikk du til den?))

    Jeg kan bare gjenta: God bedring.

   • Kristian Mikalsen sier:

    Jerry:

    Ja, tallet ble litt for stort for meg.

    Du ser, 6 770 + 6 913 ((hvorav dette beløp er skattepliktig) 6913/36%= 4424,42) = 11 194,32*3 barn = 33582,96,- pr. mnd.

    Hvorav du mener det er 36.000,- derav nesten 2500,- feil, noe som i ditt regnestykke utgjør snaue 30.000,- på det totale «budsjettet» ditt.

    Så om vi tar utgangspunkt i ditt budsjett. Og sluttsummen, 180.000,- og trekker fra de 30.000,-. Så ser det litt annerledes ut.

    Nei, du er absolutt ikke spandabel på mat. SIFO regner på 5 personer, 2 voksne, og 3 barn mellom 14-17 år, at de spiser for 9763,- pr. mnd. – nesten en dobling av din synsing.

    Gj.snitt familie har rundt 3960,- på fritidsaktiviteter. Så der var du gnien!

    Nei, moped er ikke ett krav. Men da får du regne omtrent 2220,- i mnd på kollektiv. Som er billigere enn moped.

    1800,- på personlig pleie.

    Telefon? Internett? Pc? Slikt har vel ikke ungdommen nå til dags?

    Drift og vedlikehold av en bil?

    Møbler, dagligvare og husholdninsartikler. Kan du slenge på 1500,- pr.mnd.

    Så, kommer strøm og huslån oppå det igjen.

    Skal vi regne gjennom?

    Du ser at en gjennomsnittsfamilie på 5. Hvorav 3 er 14-17, har en snitt utgift på omlag 28.000,- Så kommer alle uforutsette utgifter i tillegg. Og huslån kan vel pålegges omlag 10.000 (da er jeg veldig snill). Strøm 1000 (snill her også).

    Så kan du legge på engangsbeløp på både pc og mobiltelefoner. La oss si de får ny pc hvert 3 år, samme med telefon? 7000,- pr. pc, 4000,- pr. telefon. 11000*3= 33.000/3= 11.000,- årlig på mobil og pc. Som utgjør 916,- pr.mnd.

    Så 28.000+10.000+1000+916= 39.916,- pr.mnd.

    Og de skal muligens på en ferie også? 5000,- pr. person så får de en middels ferie. 5000*5= 25.000. Som igjen er 2083,- pr.mnd. Og det skal muligens være litt lommepenger både i ferien og utenom. La oss være kjipe å si 1000 til hver av guttene på ferien. 3000/12= 250,- pr.mnd. (legg merke til at jeg tar forbehold om en simpel ferie på 1 uke. 2 ukers ferie, så kan du lett kalkulere med 20-30.000,- ekstra)

    Så da er vi oppe i 42.249,- pr.mnd. Som utgjør 506.996,- i året.

    Så glemte du at rommene skal innredes til gutter, senger osv osv osv skal kjøpes. (tas ikke med i regnestykket)

    Tar heller ikke forbehold om at en stor familie, trenger større kjøleskap, fryser, vaskemaskin, tørketrommel, og eventuelt en større bil. Blir fort mange nuller utav slikt.

    Så hvordan ser så regnestykket ut nå? 101.399,- i utgifter årlig pr. familiemedlem.

    Tenk å sitte å kalle alle andre for «tjukke i huet» når du selv ikke klarer de enkleste oppgaver. Regne ut hvor mye en betaler i skatt, eller sette opp budsjett. Jeg vet ikke hva som er mest skremmende at du ikke klarer.

    Men kan du fortelle meg hvor mange tusen en familie på 5, som har 3 fosterbarn sitter igjen med når året er ferdig?

    Så 3 barn vil altså generere ca 402.984,- i året.
    Med far sin gjennonsnittslønn på 453.000,- før skatt. Og 289.920,- etter skatt. Så vil «overskudd» i den familien være på 185.908,-

    Dersom mor jobber, og barna ikke er tilstedes. Så tjener begge snitt 289.920*2= 579.840,- og trekker man fra like utgifter som blir brukt tidligere å regne med så blir det:

    579.840- (101.399*2) = 376.493,-

    Kan ikke du med dine mattekunnskaper fortelle meg hva som er størst av 185k og 376k?

    2+2hvaforno?

    Hvordan føles det forresten å bli pissa på?

    Og ja, jeg veksler gjerne penger med deg! Det ville blitt ekstremt lukrativt for en av oss, og den andre er ikke meg.

   • jerry sier:

    Du demonstrerer enda en gang at du ikke klarer å holde deg til fakta.

    I dine forsøk på å vise at du kan regne, drar du inn utgifter som ikke har noe med «de tre tenåringene» å gjøre.

    Etter ditt forsøk på å regne på nytt, viser det seg at evt. fosterforeldre ikke hadde hatt noen utgifter til hverken mat, hus, strøm, bil, lån m.m. før det kom barn i huset. Det trikset må du lære bort!

    Hvis jeg skal gå ut fra dine tall, vil de tre ekstra barna i huset bruke ca. 5800 kr. i måneden i mat.
    Dersom du leser det jeg skrev (kanskje mye forlangt), så ga jeg dem 1000 kroner i mat hver. PR. UKE! Det er 12000 kr. pr mnd. Det skulle vel sørge for at de ble store og fete og det er 6200 kr. MER enn ditt regnestykke. Jeg kan ikke annet enn å takke for at du sparte disse kronene for meg.

    Fritidsaktiviteter for de tre barna blir 2376 kr. pr. mnd. Der har jeg også faktisk spandert mer enn deg.
    Jeg har gitt dem 1000 kr hver i lommepenger.

    1800 på personlig pleie? Klipper de håret annenhver uke, eller bruker de opp en flaske etterbarberingsvann hver i måneden?

    Er denne familien så primitive at de ikke har internet fra før? Brukte de ikke strøm før de tre barna kom inn i huset? Ikke hadde de møbler heller!

    De som jeg kjenner, hadde faktisk ledig rom, seng og møbler før de tenker på å ta inn et fosterbarn.

    Det er også tydelig at du er litt storforlangende når du skal ha ny PC til alle hvert tredje år og det samme med mobiltelefoner til 4000 kr. pr stk! Hvor har du det fra at ungene MÅ ha det dyreste man kan finne?

    Hvordan klarer du å blande huslån inn i fosterbarnregnskapet?
    Er det noe ekstra de blir pålagt oppå sitt tidligere lån siden de har tatt inn fostebarn?

    Denne stakkars familien du regner for, pleide visstnok ikke å feriere før de fikk fosterbarn.

    Du skriver også «Tar heller ikke forbehold om at en stor familie, trenger større kjøleskap, fryser, vaskemaskin, tørketrommel, og eventuelt en større bil. Blir fort mange nuller utav slikt.»

    Vet du om noen som fyller huset med flere fosterbarn enn de har plass til? Dersom noen tar tre barn, er det fordi de har plass og mulighet.

    Du glemte forresten å ta med julegaver til besteforeldre i ditt fortvilte forsøk på å slenge på store tall.

    Det virker som om du nå bruker alle mulige (og umulige) unnskyldninger for absolutt å ha rett og jeg er sikker på at du klarer å finne på mer sprøyt.

    Og for riktig å demonstrere hva slags menneske du er, avslutter du med: «Hvordan føles det forresten å bli pissa på?»
    Voksent skrevet! Kanskje du bør finne deg et fosterhjem og få litt oppdragelse?

    Som en avslutning håper jeg 16-åringen, som ble tvangshentet, får bo der han selv vil, mens du fantaserer om voldelige, alkoholiserte foreldre og ungdom som truer sine mødre.

    Du får bare komme med dine regnestykker, men med så mange irrelevante saker du klarer å lete frem er det ingen vits i å svare på dine merkeligheter.
    Hvis flere tenker på samme måte, så vil du få et helt lite forum for deg selv.

   • Kristian Mikalsen sier:

    Jerry:

    Da får vi vel konkludere med at jeg kom med mer reelle tall enn det du kom med da?

    I mitt regnestykke, så ga jeg klart uttrykk for hva en famile på 2 ville hatt i utgifter, og en familie på 5. At du ikke ser dette, får være opp til deg!

    I motseting til deg, så tar jeg utgangspunkt i hva SIFO sitt gj.snittsforbruk sier. Jeg synser ikke i vilden sky som du gjør.
    Så det punktet om å holde seg til fakta, er du langt unna.

    1800,- på 5 personer, på personlig pleie? Som gjelder alt fra tannkrem, shampo, såpe, barberutstyr osv. Du vet hva en flaske barberskum koster? Du vet hva nye høvler koster?
    Selv om en liten ting koster 25,- i butikken, så vil 10 stk av disse utgjøre en del penger.
    Men du har jo selv bevist at du ikke har barn, og at du kun forsørger deg selv.

    Joda, internett kunne de for alt i verden ha fra før av. Men fortell meg, far i huset bruker nett til å lese e-post og slikt. Trenger han da 20 m/bits linje? Han klarte seg fint med internett for «gamlinger» – og det tror du 3 gutter gjør?
    Atter en gang så beviser du din uvitenhet!
    Du mener også at alle husstander har kabeltv? Parabol? Og om slikt skaffes, så er dette gratis?

    Du mener det er storforlangende å få ny mobil hvert 3 år? Tilogmed den nyeste pc, og den nyeste tlf, er utdatert 3 år senere. Det er ikke alle som er som deg og fremdeles har en iphone 3, og tror dette er high tech.
    Du vet, det er ungdommer du snakker om, ikke slike som går med tlf i en lærboks i beltet og ser helt på trynet ut.
    Nå vet ikke jeg hvor opplyst du er i mobilverdenen, men en iphone koster snaut 5000,-. Samsung ligger i samme sjiktet.
    En middels pc koster lett 7000,-. Og begge deler er «ubrukelige» når 3 år er gått. Særlig om pc brukes til spilling, og mobil brukes av en tenåring!
    Og mobilabbonement er vel også gratis i din verden?

    Huslån?
    Hvordan ser huslånet ut dersom man bor i en 2 roms, kontra det å bo i ett hus hvor man faktisk kan ha 3 unger? Billigere, dyrere? Mer lån, mindre lån?
    Du vet at man kan kjøpe hus, med tanken om at man skal bli fosterforeldre? Det er ikke sånn at man kjøper et gedigent hus, og en dag finner ut «hei, nå ble det mye utgifter på huslånet her, jeg tror vi må ta inn 3 unger sånn vi kan betale huslånet»

    Åjoda, foreldrene dro på ferie før ungene kom i hus. Men jeg skjønner at du har vanskeligheter for å se at i regnestykket så har jeg regnet ut «*5″ Det vil si ferie for 5 personer. Noe som sier at dersom det kun er 2 personer som skal på ferie, så koster ferien eks. 10.000,-, mens når det er 5 personer, så koster samme ferie 25.000.- Evner du å se de 15.000,- ekstra som kommer av 3 ekstra personer?
    Og lommepenger kommer i tillegg.

    Dersom man får alle 3 barna inn samtidig, så er det absolutt ingen selvfølge at man 2 år før dette, har kjøpt kjøleskap som er stort nok til 5 personer, og at dette har stått svivende 2 år før barna kommer.
    Eller har du kjøleskap nok til å fòre 4 personer til hjemme? Bare sånn just in case? Og dersom 4 personer flytter inn hos deg neste mnd, er det en utgift som følge av at du fikk 4 ekstra personer i hus da?

    At du ikke evner å se forskjell på lommepenger, og fritidsaktiviteter, konkluderer med at du ikke har barn. Det levner faktisk ikke noe tvil om at du ikke har barn, eller bør få barn i huset i nærmeste fremtid.
    Hvor mye er en kontigent i ett idrettslag? Hvor mye koster utstyr til ulike sporter?

    Om guttene liker å stå på ski, så er vel skiutstyr gratis? Eller tror du familien nekter guttene det, fordi det koster for mye?

    Ja, det er mye «om og men» her, men i ditt budsjett så gjør jo ikke guttene noe som helst, og du skriver det som om ingen vanlige gutter heller gjør dette.

    Når du har barn, uansett alder, så kommer det MASSE uforutsette utgifter, enten det er det ene eller det andre.

    Så hvordan ser så budsjettet ditt ut?
    Var det ikke nok å konstatere at det er mer innbringende å ha 2 voksne i 100% jobb?

    Vet du i det hele tatt hvilket ansvar, og hvilke jobb det er å ha 1 tenåring i hus? Kan du i det minste strekke deg til å prøve å tenke hvordan det er å ha 3? Skulle vel bare mangle at man «får betalt» for arbeidet man gjør.
    Og om det skulle blitt overskudd av penger, så er det velfortjent!

    Eller ser du heller at disse 3 fosterbarna vokser opp på en institusjon? Hjemme hos pappa som slår? Hjemme hos mamma som drikker og driver med narkotika? Lever på gata? Eller vokser opp i fengsel?

    At du er korttenkt, ha du bevist flere ganger nå. Slutt å drit deg ut!
    Og angående den «voksent skrevet» så er det å kaste stein i glasshus noe du er flink til.

    Så før du svarer på innlegg, skaff deg ett barn eller to, og se hvor langt budsjettet ditt rekker. Og når du finner ut at alt koster penger, så vil du nok også endre mening.

    Makan til uvitenhet er det lenge siden jeg har sett!

    «pappa, kan jeg få dra på sommerleir» – Nei, jeg har ikke budsjettert med at du kan det!

   • jerry sier:

    Jeg ser at du enda ikke har forstått noe.
    Du går ut fra en familie på 5 på alt du skriver om penger.
    Hvordan har det seg at du hele tiden tar med de to voksne, som allikevel ville hatt faste utgifter på seg selv uten barn.
    Prøv å regne for de tre barna og hold de voksne utenfor.

    Allikevel klarer du å skrive: «1800,- på 5 personer, på personlig pleie? »
    Deres ekstrautgifter blir bare for tre. Du nevner også pris på barberskum og barberhøvler!
    Hva slags hormonforstyrrelser har disse tre tenåringene? (var det ikke 14 til 17 år du nevnte?)

    Det er merkelig at du går ut fra at folk som vil ta inn tre barn, følger så dårlig med her i verden, at de ikke har parabol eller kabel-TV og høyhastighetslinje på sin PC.

    Du kommenterer ikke ditt eget matbudsjett i forhold til mitt. Ikke så rart, for der bommet du. (Dersom du leser det jeg skrev (kanskje mye forlangt), så ga jeg dem 1000 kroner i mat hver. PR. UKE! Det er 12000 kr. pr mnd.)

    Du har en rar mening om huslån. Mener du at folk som bor i en to-roms leilighet ville tenke på å bli fosterforeldre?
    Tar man inn tre barn, har man sannsynligvis plass nok fra før.
    Har man et hus med plass til 5 mennesker og det bor bare to der, blir ikke lånet større, selv om det flytter inn tre stykker til. Altså er det urealistisk å ta med renter og avdrag i regnskapet for barna.

    Hvor har du det fra at alle i huset må ha den dyreste mobiltelefonen man kan finne?
    Litt stormannsgal? Det samme med moped til alle. Det finnes noe så enkelt som sykler.

    Det er helt riktig at fem skal på ferie (til 25 000 kr.), men det er ikke riktig å ta med mer enn 15 000,
    som er merutgifter denne familien får.

    Litt forskrudd må du være.
    «Eller ser du heller at disse 3 fosterbarna vokser opp på en institusjon? Hjemme hos pappa som slår? Hjemme hos mamma som drikker og driver med narkotika? Lever på gata? Eller vokser opp i fengsel?»

    Hvor i alle dager har jeg nevnt noe slikt?

    Du har litt vanskelig med å følge en linje, men det forundrer ikke.

    Jeg har barn nok. De er alle fornøyde, selv om de ikke har mobiltelefon til 5000 kr. stk.
    De driver med sine interesser, som alle andre ungdommer og lider ingen nød.

    Som jeg skrev i mitt forrige innlegg, kommer det sikkert flere merkelige eksempler, for å få ditt regnestykke til å gå opp.
    Du må få med deg at de må ha en syv-seters bil. Helst en komfortabel en. F.eks. Mercedes til 700 000 kr. Da får du litt mer å trekke fra, i stedet for huslånet og den ferien de selv pleier å ha hvert år.

    Jeg håper du lærer dine barn at den «høflige» stilen du benytter deg av når du skriver til andre her, ikke er noe de bør ta efter.

   • Kristian Mikalsen sier:

    Jerry:

    Dersom du gir dem 1000,- hver i uken til mat, så er det godt og vel 30% av det familien får hver mnd.

    Så da gjenstår det 11194-4000= 7194.

    Du sier 2000,- i klær. 7194-2000= 5194,-

    Skal vi si 200,- i strøm? 5194-200= 4994,-

    Fritidsaktiviteter 1000,- pr.mnd. 4994-1000= 3994,-

    Personlig pleie, 360,- pr.mnd. 3994-360= 3634,-

    Kollektivtransport, 320,- (avhenger veldig hvor man bor) 3634-320= 3314,-

    Utgifter til telefon, mediebruk, diverse fritidsartikler 1450,- pr.mnd. 3314-1450= 1864,-

    Skal vi ta med at familien måtte kjøpe en større bil? Større kjøleskap, fryseboks, vaskemaskin, tørketrommel, innrede soverom?

    1864,- er det foreldrene sitter igjen med, når alle forutsette utgifter er dekket, i mnd.
    Så kommer de utgifter jeg nevnte med bil osv, oppå dette igjen.
    Deretter kommer det alle uforutsette utgifter. Du vet, en enkel legetime koster 184,-. Og dette kan ikke kalkuleres.

    Deretter kommer ferien! Så om du har 1864,- som kalkulert overskudd, så blir dette 1864*12= 22368,- Og dersom man sier at sommerferien koster 5000,- (og det er isåfall en billig ferie) så vil da 22368-5000= 17368,-
    Er det utelukket at familien drar på høstferie, vinterferie, påskeferie? Skal vi gi dem 3000,- til de feriene, totalt? 14368,-

    Er det utelukket at det er skoleturer, eller turer med idrettslaget? Skal vi ta en 1000-lapp på slike turer? 13368,-

    Er det en korrekt påstand at mange unger liker å stå på ski? Hvor mye koster ski-utstyr?
    Har vi tatt med den mopeden nå?
    Eller sykkel?

    Så det vi har konkludert med nå, er at en familie som har 3 fosterbarn, sitter igjen med 13368,- utbetalt i året fra staten. 3 barn utgjør 13368*3= 40104,- pr.år.

    Og da har vi ikke tatt forbehold om bil og alle de utgifter som øker grunnet flere barn.

    Men la oss bare droppe de utgiftene ett øyeblikk, la oss leke med tanken på at en familie på 2 kjøper en 7 seters bil (eller noe i den duren) og ett hus med plass til 3 barn i, den dagen de gifter seg. Og de bor i dette huset i 7 år før de velger å bli fosterforeldre.
    De har også en gedigen vaskemaskin nok til å vaske klær for 5 personer om gangen i, samme med fryseboks og kjøleskap.
    De har også spisebord med nok plasser til en liten barnehage, alle utgifter som en normal familie på 2 som blir 5 har, den slipper de. Så har de altså 40104,- kroner i overskudd. Det er heller ingen utfgifter med vedlikehold av slitasje av ulikt innventar i en bolig på 5. Dette er heller ikke med i regnestykket.

    Helsiken, mens vi er i gang, så kan moren også jobbe full jobb, for du vet, fosterbarn er stille og rolige og trenger oftest ikke mer tilsyn enn vanlige barn. Så moren tjener sine penger som vanlig.

    40.000 ekstra i året. Hvor mye av bilen klarer de å betale ned med 40.000? Hvor mye klarer de å putte i huslånet sitt på 6 millioner?

    Ja, konklusjonen må jo være at det å ha 3 fosterbarn er en gullgruve. Jeg tror jaggu jeg skal skaffe meg 3 fosterbarn jeg også, så er jeg gjeldfri 247 dager før lånet mitt normalt ville vært nedbetalt?

    Jeg må virkelig gratulere deg, og dine forskrudde meninger!
    40.000 i året, for å lage middag til 5, vaske og rydde for 5, og oppdragelse på 3 barn!

    Når jeg tenker meg om, så burde satsen for fosterbarn ha vært LANGT mer enn hva det er nå!

   • jerry sier:

    Beklager, men det nytter ikke å forklare deg stort.

    Lån på 6 millioner? Hvem er det som kjøper hus og stor bil for å ta i mot fosterbarn? Man tar i mot dem man har plass og anledning til og huslån blir aldri større etter at man har bodd i huset mange år og bestemmer seg for å hjelpe noen barn.
    Det er vel ingen nygifte med 6 mill i lån som tar inn tre unger? De fleste eier en femseters bil og det skal vel være nok til to voksne og tre barn? Eller må de ha ny bil også? Hvis de har 6 mill. i gjeld etter 7 år, som du skriver, må de ha tatt et lån på neste 8 mill. Det tilsier rundt 650 000 i året i renter og avdrag! Det vil si at de, for å betale dette, må tjene over 800 000 kr. i året bare for å betale huslån. Mat og alt annet, er du ekspert på å regne ut, så som du ser, tjener denne familien din over 1,5 mill i året.
    Jeg undres på hva slags folk du omgåes. Enten er de styrtrike, eller så lever de over evne.
    Utgift til bil og hus (og mat og klær til de voksne ) hadde de også før de bestemte seg for å ta inn barn i huset. Det er ikke gratis å bo og leve, selv om man ikke har barn. Dette har du visstnok ikke forstått.

    Du er flink til å skrive tall, men har problemer med å forstå forskjell på 5 og 2.

    Ellers ser jeg at du etterhvert har forstått at jeg skrev 1000 kr pr uke pr. barn. Plutselig henger du deg opp i dette beløpet og har helt glemt ditt eget «SIFO regner på 5 personer, 2 voksne, og 3 barn mellom 14-17 år, at de spiser for 9763,- pr. mnd. » Det blir ca 4600 kr for de tre barna. Der har man alt spart inn 7400 kr fra mitt matbudsjett.
    Slik roter du med alle tall.
    Har du forresten funnet ut hvor mye tre tenåringer bruker av barbersaker i måneden?

    Jeg synes synd på dem som må omgåes med et geni som deg.

    Du får fortsette med å krangle med andre enn meg.
    Ta vare på kompleksene dine.

 14. Chris sier:

  Litt off topic, men likevel HELT på sin plass:

  Om man har haket av for å bli informert om hvert (jævla) nye innlegg i denne diskusjonen, og man innser at det var en MEGATABBE; Hva skal man gjøre for å få omgjort dette?

  Jeg (og min E-postkonto) holder på å bli rape gal av alt peset…

  • Kristian Mikalsen sier:

   Chris:

   Hahaha! Jeg gjorde også feilen!
   Nede på mailen din så står det noe «abbonementsinnstillinger» – Trykk der, og du kommer videre til en side hvor du kan huke av for ikke å motta mailoppdateringer herfra :)

 15. bipolarmusician sier:

  Barnevernet har sikkert de beste intensjoner i det de gjør. Desverre er det ikke dermed sagt at de behandler alle saker på best mulig måte. Det er mye byråkrati inne i bildet, og mye henger i interpersonale relasjoner mellom BV, barnet, foredlrene, fosterforeldrene, osv.

  Det å fatte vedtak om at et barn skal flyttes til fosterhjem skal og bør være aller siste utvei!
  Jeg synes det er på tide at vi revurderer hele barnevernstjenesten, og at vi må heller bruke mer midler til å hjelpe familier til å overkomme problemer istedenfor å flytte barn vekk fra sine foreldre. Jeg mener også at barn bør bli plassert nært nok til sin biologiske familie slik at de i det minste kan ha jevnlig kontakt hvis barnet og foreldrene ønsker det.

  Når «barnet» har fylt 16 år så må de selv få være med på å bestemme over eget liv!

  The road to hell is paved with good intentions!

  Mvh, tidligere fosterbarn

 16. Ingen tvil om at en viss person tenker rasjonelt her. Håper bare at jan etterhvert også kan bruke sitt hjerte – følelser.

 17. Magnar Gjertsen sier:

  Tja… Er det slik at den som eier det mest logiske argument står fritt til å begå urett? …Er makt=rettferdighet, rettsikkerhet og adekvat ivaretakelse av det enkelte menneske i henhold til menneskers likeverdi? …Er det noen likhetstrekk ved deler av Norsk forvaltning (som f.eks BV) som kan minne litt om en europeisk sentralstat på 1930-tallet, hva gjelder ufeilbarhet og at hvis en lager lover med «skreddersøm» så er det klar helt feil at noen skal f.eks løpe fra politiet (lovforslag: det er forbudt å løpe fra politiet, og blir en funnet skyldig i løpe fra politiet selv om en i alt annet er å regne som helt uskyldig, så straffes løpingen med fengsel 3-6 mnd), eller at en og annen jøde også løp blir jo også helt feil. Men lykke til med å eie ordene.

 18. Chris sier:

  JEG HAR OMBESTEMT MEG!!! JEG ØNSKER IKKE Å BLI VARSLET HVER GANG ET NYTT INNLEGG POSTES!!! HELP!!!! HVA GJØR JEG???? MÅ JEG LEVE MED FULL EPOSTKASSE FOR RESTEN AV LIVET????

 19. Emil Seildal sier:

  det må så absolutt bli satt en stopper for denne måten av maktmisbruk og overgrep som vi hører om hver dag! er det rart det er så mange barn og tenåringer der ute som sliter psykisk når de blir behandlet på denne måten!? hva er det barnevernet og myndighetene der ute ikke skjønner? si meg det! så skal jeg personlig lære dere opp! for dette går ikke lenger! dere har jo virkelig ikke skjønt noen ting når det kommer til hvordan ett barn opplever slike situasjoner! det dere gjør, er kun å gjøre ting verre! dere ødelegger kun for dere selv og disse stakkars barna! er det virkelig så vanskelig for dere å ha en normal forstand og medlidenhet? åpne opp øynene deres, å begynn å tenk på andre enn dere selv! å hvordan det er for ett barn når dere går inn i livene deres på den måten dere gjør, å begynner å rote i det som om dette livet skulle være deres eget! dette barnet som mest sannsynlig kommer fra ett dysfunksjonelt hjem, å har opplevd så utrolig mye mer enn dere noen sinne vil kunne forestille dere. har også en rett til å bli hørt, og ikke minst bli behandlet med den respekten de fortjener! Nå er det på tide att dere begynner å bruke hjertene deres! for alle har ett, til og med dere! dette er mine ord til dere der ute som har makten og muligheten til å kunne endre ett barns skjebne. for ingen omsorg er for god, ingen kjærlighet er for liten! Så nå kun ved å følge ditt hjerte, så vil det aldri mer bli noen smerte! ikke for dere, ikke for dem, ikke for noen. for veien til ett godt liv, går så absolutt igjennom hjertene deres! bare følg det, så vil alt gå bra!

 20. Petter sier:

  Kristian Mikkelsen:

  Jeg er enig med noe av det du sier, man skal være kritisk til det man leser, og faktisk se flere sider av saken. Det er en del ville teorier her inne også. Men jeg mener du er passe dum og. Du kan virkelig ikke være mye ute av døren i den virkelige verden.

  KRM forteller at han var tatt vekk fra familien sin i 3 år pga. BV. Din respons er:
  »Da håper jeg du saksøker BV!
  Enkelt og greit!
  Og har du den saken du sier, så vil BV tape, og du vinne!». Opp til flere punkter har du nevnt å saksøke BV for feil behandlinger.

  Det er ikke gratis å saksøke, det koster faktisk en hel del penger. Og OM det faktisk skulle gå galt, er det penger tapt. Det går alvorlig mye tid inn i det. Jeg som jobber 12 timers skift nesten vær dag hadde ikke hatt tid til det, eller penger til å ta fridager for å gjennomføre det.

  Penger gir ikke KRM tilbake de 3 årene han mistet med sin familie, eller noen andre for den slags skyld i lignende tilfeller. Sånne feil skal ikke skje, og penger er knapt ett plaster på såret.

  Du nevnte også at om du hadde en nabo som ikke likte deg, kunne han ikke sende inn ett brev til BV og det skulle tre i akt. Du kan umulig leve i samme land som oss andre.

  Min bror er i store vansker fordi han er HA medlem, og naboen ikke likte at han har flyttet inn i nabolaget. Naboen har sendt brev til BV og sagt at min bror ikke er i stand til å ta vare på en unge, for å lage ett living hell for min bror, som nekter å flytte.

  Min bror er en utmerket far, han er snill som ett lam mot alt og alle, og barna ser virkelig opp til han.
  Men hvordan ser det ut når BV får inn en melding der » Denne personen er Hells Angels medlem, og er ikke i stand til å ta vare på en unge ». BV rykker inn og lager ett helvette, i en oppdiktet sak.

  Tenk over det om du skulle fått ett barn, og hadde en nabo som ikke er riktig klok.
  Det kan faktisk skje deg og.

  Og en sånn siste liten touch på det hele, man skal faktisk ikke gjøre stort før man blir lagt i bakken av politiet med jern på ryggen. Man trenger ikke å yte vold, eller rømme før det kan skje.
  En del ( Med det, mener jeg IKKE alle ) politimenn lever i troen på at de kan gjøre akkurat det som passer dem, uten konsekvenser. ( Innen rimelighetens grenser )

  Noen venner av meg hadde ett suprise party for en god venn av meg, og jeg skulle bortom og hilse etter jobb. Når jeg kom stod det en politibil der, og festen hadde blitt lukket ned pga. en person var for full. Helt ok, men når jeg går bort til politiet forvirret, og lurte på hva som hadde skjedd, spør jeg » Hva faen som skjer her egentlig? » Da klikket det for politimannen, og jeg ble kastet inntil politibilen og fikk jern på meg. Jeg ble tatt inn i bilen, hvor jeg senere ble jeg sendt til fyllearresten, men jeg ble sluppet fri ganske så fort.

  Jeg tydde ikke til vold, har ingen fortid med vold eller ulovligheter. Jeg viste heller ikke noen form for motstand. Men jeg ble forbanna, noe jeg kan tenke meg dem fleste ville vært.

  Lev i dagens verden før du uttaler deg om noe du ikke har peiling på.

  • Kristian Mikalsen sier:

   Petter:

   Nei, jeg vet det ikke er «bare bare» å saksøke.
   Men jeg håper jo inderlig at de som har blitt urettferdig behandlet, eller behandlet feil. Har midler og tid til å saksøke.
   Eller i det minste klage inn til fylkesmann, osv.

   Jeg syns at det burde svidd ekstra godt på de som gjør feil. For jeg har ingen problemer med å innrømme at det gjøres feil.

   Jeg vet veldig godt hvor lett det er å bli lagt i håndjern.
   For å gjøre en lang historie veldig kort, så ble jeg lagt i håndjern fordi jeg gikk på fortauet foran en politibil, politibilen hadde hele hovedveien nede ved aker brygge å kjøre på, men skulle kjøre der jeg gikk. Jeg flyttet meg ikke, og hadde 6 politifolk på nakken for jeg fikk telt til 4. I håndjern bak i bilen.

   Men ble sluppet når jeg spurte om tjenestenummer på alle i bilen.

   Men selv om jeg har en negativ opplevelse med politiet, så betyr ikke det at jeg går rundt og tror og mener at politiet gjør en rævva jobb, eller at de i alle tilfeller misbruker sin makt.
   Selv om de gjorde det den dagen der, med meg.

   I ditt tilfelle, så ville jeg sikkert også blitt forbanna.

   Men konkret i historien her, så har alle sammen som diskuterer, alt for lite informasjon til å kunne si om dette var ett overtråkk av politiet. Noe 90% av folkene her inne ikke evner å skjønne.

   Men for å spørre da. Ser du at bv sjekker opp en sak en gang for mye, enn en for lite?
   Jeg går utifra at din bror, selv helvete som oppstod, tok dette saklig. Og det ble ordnet opp?

   • jerry sier:

    «Men konkret i historien her, så har alle sammen som diskuterer, alt for lite informasjon til å kunne si om dette var ett overtråkk av politiet. Noe 90% av folkene her inne ikke evner å skjønne.»
    Endelig skrev herr Mikalsen noe fornuftig, men hvorfor kommenterer du da dette som om politiet gjorde helt riktig, siden du har «alt for lite informasjon»?

   • Kristian Mikalsen sier:

    Jerry:

    Mine kommentarer, som en konsekvens av alle andre som hardnakket mener det er maktmisbruk.

    Du ser den?

    Jeg har hele tiden ytret at det er for lite informasjon som er kommet fram, til at man kan konstatere det ene, eller det andre. Og siden de aller fleste her inne går utifra at gutten forteller «hele» historien, så har jeg gitt en del mulige scenarioer, for å se om folk mener det samme da.

 21. Gunnar Søyland sier:

  Man skulle nesten tro at den 16-åringen var dømt av domstolene til å sone en eller annen slags straff, og at han var på rømmen for å unndra seg straffen.

  Nesten voksne folk blir altså behandlet som simple forbrytere av politiet, samtidig snakker politikerne om å gi 16-åringene stemmerett.

  Var det ikke en idé at politikerne heller tok tilbake den lovgivningsmakten som de helt gratis har gitt fra seg til statsansatte byråkrater, som med vage, generelle fullmaktslover i hånd sitter og detaljregulerer dagliglivet til stemmekveget?

  • Kristian Mikalsen sier:

   Gunnar:

   Hva vet du om saken?
   Vet du om det finnes rettskjennelse på at gutten ikke skal oppholde seg i hjemmet?
   Enn om han er dømt til å holde seg unna. Bryter ikke han loven da?

   Skal politiet bare drite i den kjennelsen da?

   • jerry sier:

    Hva vet du om saken, herr Mikalsen?
    Hjelper det om du bruker fantasien din til å finne opp rettskjennelser og dommer?
    Jeg vil karakterisere deg som en farlig person, siden du uten videre kan fantasere frem dine egne løsninger.
    Hva blir den neste saken du kaster deg på? Skal du bruke fantasien din til å «tenke deg» voldtekter, incest eller drap?
    Hold deg til de tingene man vet og ikke skriv krimanalnoveller

   • Kristian Mikalsen sier:

    Jerry:

    Jeg vet like mye som deg, at denne historien kommer fra en 16 årig gutt.

    Basert på erfaringer, så sier logikk at 16-åringer ofte lyver.
    Det betyr ikke automatisk at denne 16-åringen lyver. Men rundt disse omstendighetene, og valgene denne 16-åringen har tatt den dagen, og tidligere, så er ikke det tegn på at denne 16-åringen er ett skolelys.

    Og holde seg til ting man vet?
    Så om jeg forteller deg at jeg kan fly, så skal du tro på dette? Selv om logikken din tilsier at jeg ikke kan fly?

    For som du kan lese utifra det folk skriver her, så er det gutten sier ubestridt sannhet. Det levnes ingen tvil om at denne gutten forteller sitt syn på saken, og at dette kansje ikke stemmer overens med virkeligheten.
    Det påstås at dette er maktmisbruk, uten å stille flere spørsmål rundt hendelsen.

    Er du av den natur at du tror på alt du hører?
    Har du noensinne fortalt en løgn, for å fremstå litt bedre, eller for å få litt sympati?

   • jerry sier:

    Dine erfaringer sier at 16-åringer lyver. Dette gjelder sannsynligvis 16-åringer i din familie og omgangskrets + deg selv når du var på samme alder.
    Siden det er dine erfaringer og siden gutten vil være sammen med sin egen familie, konkluderer du at gutten ikke er noe skolelys!! Jeg begynner å bli litt enig med ham som påsto at du var «tjukk i huet».
    Dine tanker stemmer ganske godt med folk som har hørt om muslimske terrorister og dermed konkluderer med at alle muslimer er terrorister. Litt primitiv tenking?
    Av ditt svar, forstår jeg at du ikke er ukjent med å fortelle løgner, «for å fremstå bedre», Men det betyr ikke at alle er som deg.
    (Du har sikkert hørt uttrykket: «på seg selv kjenner man andre»
    God bedring.

   • Kristian Mikalsen sier:

    Jerry:

    Mer personangrep?
    Pleier ofte å gå i den retningen når en debattant er tom for argumenter..

    Men jeg kan jo fortsette der du slapp jeg.

    Du er altså tjukk i huet selv (siden på seg selv kjenner man andre)
    Du lyver for å fremstå bedre (siden på seg selv kjenner man andre)

    Men det at du velger, uten å ytre noe tvil, å stole på en 16-åring, og ikke politiet. Sier det meste om deg, og flere andre her inne!

 22. b. sier:

  Til K. Mikalsen.

  Eg håper for all del at du ikkje har unger. Da syns eg synd i dei vist dei er uheldige med noko som du meiner er gale. For da kjem du til å snu ryggen til dei. Ja slags far er det. Har lest igjennom drt du har skreve her og er sterkt rystet. Veit om mange som er blitt behandlet feil av Bv. Og eg må virkeli sei at det virker som om at dei har for lite å gjere. Seie du ein ting feil eller ikkje heilt går etter det staten norge har satt som norm, ja da er du rett og slett ikkje skikka til å oppdra barn. Er faktisk so gale at lar du barna leike seg i gjørme eller klatre i tre, slik vi gjorde da eg voks opp. So kan su risikere at Bv kjem og tar ongen din. so vist vi oppsummera litt, so ser vi at ingen er egna til å få unger etter BV normer og lover.

 23. Herold sier:

  Bra Kristian Mikalsen. Det er viktig å få fram fleire sider. :)

 24. jerry sier:

  «40.000 i året, for å lage middag til 5, vaske og rydde for 5, og oppdragelse på 3 barn!

  Når jeg tenker meg om, så burde satsen for fosterbarn ha vært LANGT mer enn hva det er nå»
  Det skriver herr Mikalsen.

  Ja, der kommer du frem til det enkelte her har sagt. Man tar noen fosterbarn for å få betalt. Og du er helt enig i det, uten at du forstår at du har avslørt deg selv.
  De jeg kjenner, som har fosterbarn, gjør det for å hjelpe barna, ikke for 40 000 eller LANGT mer i lønn.

 25. Paul D sier:

  Når mennesker blir redde, føler seg utrygge, forfulgt og angrepet så kommer mennesker i psykisk alarmberedskap, og da handler mennesker ekstraordinært. Det er helt naturlig. Og mennesker som blir forfulgt og angrepet av politi, barnevern, psykiatrisk personell osv. har all mulig rett og grunn til nettopp å føle seg forfulgt og angrepet, og vil da naturlig handle ekstraordinært. “Myndighetspersoner” som politi og psykiatere osv. har en motbydelig tendens til å bruke dette mot mennesker og hevde at de er utilregnelige, voldelig osv. Men de er ofte ikke det, de er ofte helt normale, fredelige og reale mennesker, men som plutselig har kommet i alarmberedskap. Og når en selv eller ens kjære blir utsatt for vold da spiller det ingen rolle for den enekelte lenger om voldspersonen har såkalt “rett” til å utøve denne volden. Den helt naturlige reaksjon er å prøve å stikke av eller gå til motangrep.

 26. xxx sier:

  når man er 16 år burde man få lov til å bestemme selv hvor man vil bo!

 27. Tanja sier:

  Det er bestemt at vold i familien er noe både foreldre og barn skal betale for, siden der er ikke lov i noe som helt form og i noe som helst forbindelse. Ingen unskyldninger. Punktum. Men hva straff får barnevern eller politiet for å bruke vold (i denne situasjonen mot barn også faktisk!)? Oh, joda! Ingen! De har (utrolig nok!) lov å bruke vold helt lovlig… Sikkert for å vise alle de andre på hvilken måte går det ann å håndtere slike situasjoner. Slik virker lover i virkeligheten.

 28. lille mæ sier:

  hei.
  har bladd meg gjennom ett hav med kommentarer her, å bli litt satt ut egentlig, noen er realistisk, andre litt ute av kontekst, men engasjerer? det gjør det, å bra er det. jeg er vokst opp med både, fysiske, psykiske og seksuelle overgrep gjennom en hel barndom/ungdomstid. politi var ofte på vår dør, der en mamma sitter «sundslått» med 2 barn ved sin side som med frykt i blikket, å tårevåte øyne. hva gjør politiet? jo de tar med seg vår pappa……..sånn ca en halvtimes tid, så er det tilbake for ett nytt helvete, forårsaket av han selv…. Barnevern var aldri inn i bildet, ALDRI!! dette har vi måtte gjennomgå, men vet dere….vi har aldri kommet til å godta at noen plasserte oss utenfor hjemmet, uansett!! barn er lojale, urimelig lojale til tider. det tok meg og min søster 30-35 år før vi klarte å løsrive oss fra våre foreldre, noe vi er stolte og glade for i dag. ingen, absolutt ingen fortjener dårlige oppvekstvilkår. så egentlig det jeg sier er vel noe sånt som……….ingen, absolutt INGEN kan fortelle en annen manns sak, kun den som opplever dette selv, å komme med gjetninger og indikasjoner på at den og den gjør feil, blir absurd i mine øyne og ører. vi har begge fått tips fra våre psykologer om å gå til sak mot staten ( ja, vi har måttet gått til årelange behandlingsår i forskjellige distanser)…… men vi har det bra i dag, å orker ikke rippe opp i gamle sår. Så lover og regler blir brutt, har alltid blitt det. men til syvende og sist er det kun de det gjelder som vet svar, å det svaret viste ikke vi når vi var 16, nei, vi fant ikke svaret før vi var i tjueåra. så det er greit å kommentere på slike innlegg, men vær litt realistiske når dere svarer. å sitte med en haug fagbøker og teori er en ting………men det er faktisk i praksis en lærer. klem til alle engasjerte sjeler der ute, fortsett å stå på :-)

 29. M sier:

  Fatter ikke at dere kan sitte å uttale dere når dere ikke har snøring på hva det er som har skjedd. Hva om gutten har blitt mishandlet, vært utsatt for overgrep eller lignende? Det er alltid en grunn for at barn blir fjernet fra sin biologiske familie, og alltid en svært god grunn.

  Hvis det er noen mulighet for at barnet kan bli værende i familien ved hjelp av tiltak så blir det det.

  Dere vet ikke alle sidene av en sak ved å lese en artikkel i avisen.

  BV har ikke mulighet til å uttale seg, så man får bare vite en side av saker som har flere.

  Det er en forferdelig situasjon, men det er helt klart en grunn til at gutten ikke kan bo hos sin biologiske familie.. Hvertfall når gutten er så gammel og kan uttale seg om saken. Og det han sier/skriver er ikke nødvendigvis 100 prosent riktig og BV frykter antagelig for sikkerheten hans. De er her for å hjelpe, og de får ikke betalt for å flytte barn, det koster ufattelig nye og det er alltid siste utvei.

 30. Sandra Mariel Hollevik sier:

  Blir så jævla forbanna og frustrert.. Det er selfølgelig heilt forferdeligt at gutten blir slått og slekt. Men om han vil vera med sin biologiske familie, så er det hans valg. Han er 16 år. Han skal få ta sine eigne valg! I steden for å flytta han til ein plass som han lang i fra vil vera, så hjelp han! Det er det barnevernet er til for! For å hjelpa, ikkje for å gjera livet hans øydelagt.

  Barnevern, ta detta på ein rettferdig og skikkelig måte!!!!!!!!

 31. rapita sier:

  Ikke bare gjør bv en dårlig jobb med barn som ikke burde ha blitt fjernet fra familien. Men er vitne til en sak hvor bv ikke gjør en dritt! Selv ikke med 3 år med stadige bekymringsmedinger fra det offentlige. Hvor barnet selv sier det vil bo en annen plass. Dette er en familie hvor andre søsken er i fosterhjem.

 32. Malin sier:

  dessverre er maktmisbruk et stort problem i norge, nå tenker jeg ikke spesielt på denne saken men generelt. jeg har selv opplevd å bli sprayet med pepperspray av politiet. de skulle pågripe en venn, og når betjenten så at han allerede var forsvunnet sprayet han.(sånn som jeg ser det var dette i frustrasjon over et mislykket oppdrag) kjørte meg hjem men ville ikke oppgi navn til verken meg eller min mor.
  barnevernet har jeg også hatt på døren pga noe som var en feil fra dems side. jeg fikk beskjed om at jeg måtte

 33. Ytringsfrihet er livsnerven i en rettsstat. Pr. i dag kan man konkludere med at landets offentlige overgrepsmaskineri har frihet og ressurser til å ytre hva de måtte ønske for å dekke over at Norge f.eks ikke har ratifisert klagerett til FN for barn – en status Norge deler med Nord-Korea. Ytringsfrihet for vanlige undersåtter begrenser seg derimot til sosiale media som blogger, Google+, o.l. Da kan det synes som om det ikke påhviler enhver blogg å publisere absolutt ALT av spam fra slike nynazist-psykopater som denne Kristian Mikalsen. Det verste av usaklig mobbing av barnevernsofre burde kunne plasseres i det STORE arkivet – de som elsker overgrepsstaten har mer enn nok mediadekning. Det er så sin sak å være djevelens advokat, men denne djevelen har i sannhet nok advokater!

 34. Marius Nilsen sier:

  Blir litt sjokkert av å lese hvor mange det er som har denne «oss mot staten»-holdningen. Jeg forstår at det er mange der som har negative erfaringer, eller bekjente med negative erfaringer til offentlige etater og instanser, men det får da være grenser til hets? En ting som kommer ettertrykkelig frem er at alle gjør feil, også dessverre det offentlige som skal forvalte og ivareta barns rettigheter og sikre de en trygg oppvekst. Og selv om de helt sikkert i mange tilfeller gjør feil, så betyr ikke det at de ikke gjør mye riktig også. Dette handler om folks kjæreste verdier, så folk har sterke meninger når det blir begått det som i deres øyne er overtramp. Men hva er alternativet til dagens ordning? Ville folk vært mer fornøyde om alt ble ordnet innenfor husets fire vegger, og far og mor og barn i alle tilfeller var i stand til å bedømme det som er rett og galt? Husk at det er ekstremer det er snakk om. Ikke tilfeller hvor det er en sjalu nabo, eller forsmådd eksmann som ringer inn en falsk bekymringsmelding. BV og politi må også ta slike på alvor.

  Jeg må spørre alle dere som automatisk antar at alle offentlige tjenestemenn er psykopatiske, maktsyke narsissister, hvis eneste ønske her i livet er å herske og gjøre livet surt for andre. Tror dere at en politimann sprayer eller legger i håndjern fordi han bare misliker personen han skal pågripe? Han gjør det for å ivareta sin egen sikkerhet. Det spiller ingen rolle om det er en puslete tenåring eller en svær boler, de kan i teorien gjøre like mye skade mot deg. Du kan på ingen måte vite hva denne personen er i stand til eller har av våpen på seg. Det kan selvfølgelig virke brutalt og i enkelte tilfeller unødvendig, men regelen er å ivareta sikkerhet og da er det føre var som gjelder. Takt og tone skal man selvfølgelig også ta i betraktning.

  Merk at jeg uttaler meg på generelt grunnlag. Jeg har ingen mulighet til å vite om politiet gikk over streken i dette tilfellet. Jeg kan ikke vite om tenåringen eller tenåringens far på noen måte ikke handlet rasjonelt eller riktig utifra premissene som blir satt her, da det ikke kommer frem hvorfor tenåringen var plassert i fosterhjem fra starten av, eller om han eller faren hadde en voldelig historie. Det kan hende de hadde rett, og dette er ett tilfelle hvor det er staten som begår overgrepet. Men det er slettes ikke sikkert eller sannsynlig. Problemet for meg oppstår når alle automatisk hopper på det som fremstilles som offerets sak her. For som det også er kommet frem nok ganger tidligere i dennedebatten så er det flere sider av saken, og alle har ikke mulighet eller lov til å uttale seg. Jeg må legge til at jeg ikke har noen som helst tilknytning til etat eller stat. Jeg lever i den verden at jeg ikke tror at staten min er ute etter å gjøre livet mitt surt eller ubehagelig med overlegg.

  • S71 sier:

   Det finnes store løsninger i å hjelpe famillier på hjemmebane !
   Fornye Barneværnet , bedre utdanning.
   Større grad av individuell behandling av saker

 35. Tilbaketråkk: Barnevern – Her er 16 åringens egen opplevelse av overgrepene som skjedde mot ham. (HISTORIE) | Rettferdig Barnevern / På Veien For Folket

 36. Jeg har hvert under bv siden jegvar 3 år gammel, den dag i dag er jeg 17 år og fortsatt er der. begge foreldrene mine mista meg pga barneværnet fikk beskymringsmld pga at jeg å broren min hadde møkkette bukser etter barnehagen. så vi kom aldri hjem igjen. bv er fucka i hue , dem er ikke til noe hjelp, jeg får ikke komme hjem en dag i dag, å det er det ikke noe grunn til heller, det er bare sånn. til di som sier dem kan så jævla mye om bv fortell det til meg a !?
  og fortell meg noe jeg ikke vet.
  jeg har gått igjennom vold i fosterfamilie, jeg har bodd på lokket ins pga jeg stakk av 1 gang til mamma. jeg har gått på skole der jeg blei mobba, ingen trur meg. har bodd på 9 instutisjoner , blitt flytta rundt…..

 37. S71 sier:

  Kristian Mikalsen du er i den oppfattning av at ting fungerer stort sett bra på den offentlige siden, noe jeg kan bekrefte at det IKKE gjør.
  Bør være fosiktig med å konkludere.

  Til alle sammen
  Kommer man i en situasjon der Barneværnet overtar omsorgen for ditt barn er du virkelig på en vanskelig , lang og vond vei. Seriøst bør du orientere deg om hvem du skal forholde deg til.
  Forvent ikke hjelp/råd eller veiedning fra Barneværnet.

 38. Tilbaketråkk: Lettvint politi som barnevernets redskap | Barnefjern.org

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s